Volledig scherm
Kerstparade door Sprundel ter hoogte van het plein voor De Trapkes. - Foto: Tonny Presser/Pix4Profs -

Schitterende Kerstparade door en voor Sprundel

SPRUNDEL - Alle inwoners van Sprundel samen Kerstmis vieren, dat was de droom van Ad Boumeester toen hij in 2007 met een Kerstparade startte. Drie keer zag Ad het evenement groeien, voor hij begin 2011 overleed. Een vanuit de Verenigingsraad gevormd Kerstparadecomité zette het festijn, op de laatste zaterdagavond voor Kerstmis, voort.

En zaterdag en zondag wacht de tiende editie. Vanwege het tweede lustrum komt er nu dus een middag bij.

Zondag
Zondag staat er op het Kloosterplein een kerststal waarbij personen en dieren het kerstverhaal levend uitbeelden. Vanaf 14.00 uur vermaken 'herders en koningen' de bezoekers met muziek, verhalen en zang, terwijl er winterse drankjes en hapjes verkrijgbaar zijn. Tegelijkertijd is in de St. Janskapel de uit 1924 stammende kerststal van de parochie te bewonderen. Kinderen kunnen meegebrachte versieringen in een grote kerstboom hangen en voor hen is een knutselhoek ingericht.

Zaterdagavond
Het programma zaterdagavond blijft onveranderd. ,,Het is een succes en het wordt jaarlijks grootser en mooier'', zegt Jac van Trijp. Samen met een groep enthousiaste vrijwilligers is hij al dagen bezig om Kerstparadeplein en omgeving in kerstsfeer te brengen. Honderden kerstbomen zijn daar weer voor beschikbaar gesteld.

Zaterdag om 18.00 uur start de Kerstmannenloop. Ongetwijfeld lopen dan weer ruim honderd kerstmannen, groot en klein, door het dorp. Grootste publiektrekker is de 'verlichte optocht', die om 18.45 vertrekt. Weken is in verscheidene schuren en schuurtjes gewerkt aan wagens en wagentjes. Voor het eerst is er deelname van buiten het dorp, want vanuit Prinsenbeek zijn zes wagens aangemeld.
Tot 21.15 uur zijn op het Kerstparadeplein plaatselijke groepen actief met muziek, zang en dans. Daar is ook te genieten van soep, poffertjes, hamburgers, glühwein en diverse andere drankjes.

Traditoneel sluit een sterretjesregen het buitengebeuren, met korte herdenking van Ad Boumeester. En tot slot is in De Trapkes de afterparty.