Schietvereniging dreigt kopje onder te gaan: 'Niemand kent onze sport'

VideoWOUWSE PLANTAGE - Je zet je voeten in een bepaalde hoek, de elleboog plaats je voor je buik, geweer op de hand,  goed kijken, diep adem halen en dan... paf. Het kogeltje (doorsnede: 4,5 mm) boort zich tien meter verder in een kartonnen kaart. Met in het midden natuurlijk de roos. Als je die raakt, scoor je tien punten. Eén serie bestaat uit veertig schietbeurten. Maximum te behalen punten: vierhonderd. Dit is in een notendop de essentie van het schieten met een luchtgeweer.

In Wouwse Plantage doen ze dat al bijna vijftig jaar. De leden van schietvereniging Edel Tijd Verdrijf (ETV) komen elke woensdagavond bij elkaar in dorpshuis De Spil om hun sport te beoefenen. Het elektronische 'touwtjessysteem' zorgt ervoor dat de kaartjes met een druk op de knop via de touwen tien meter voor- of achterwaarts worden gestuurd. ,,Vroeger gebruikten we een fietswiel om de kaarten heen en weer te krijgen. Dat was flink trappen geblazen", aldus Piet Maas, al sinds de oprichting van ETV in 1971 secretaris van de vereniging.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement