Volledig scherm
© Thinkstock

Schaatsbaan in aanbouw in Roosendaal

ROOSENDAAL - Vrachtwagens met materiaal zijn donderdag uitgeladen op de Roosendaalse Markt om de schaatsbaan mee op te bouwen. In een grote tent wordt van komende woensdag  tot en met zondag 7 januari schaatsplezier geboden. ,,Maandag komt de ijsvloer, dinsdag gaan we die bevriezen en woensdag gaan we open'', meldt secretaris Cees de Bruijn van Ice World Roosendaal.

Bij de tent die donderdag is opgezet, komt een extra tent voor de kassa en een voor het horecagedeelte. Ice World Roosendaal heeft vier ijsfietsen gekocht, met achter twee schaatsen en voor een wiel waar de trappers aan zitten. Voor grip op het ijs zitten er spikes op de banden. De Bruijn: ,,Vorig jaar hebben we deze geprobeerd, nu willen we ze vaker inzetten, bijvoorbeeld tijdens Cool Sensation op zondag 17 december, waar teams het tegen elkaar opnemen.'' 

(Tekst gaat door onder foto)

Volledig scherm
Schaatsbaan in Roosendaal op de Markt, in aanbouw © Frank Timmers

Een hoogtepunt is voor de secretaris de komst van oud-wereldkampioene op de 1.000 meter Barbara de Loor. Die geeft vrijdag 8 december les aan leerlingen van de Fatimaschool in Roosendaal en de Vincentiusschool in Essen. De Bruijn trots: ,,Wij zijn een van de drie banen in Nederland waar de KNSB haar laat komen.'' 

Curling

De schaatsbaan bevat de vertrouwde activiteiten zoals een dag voor mensen met een beperking op donderdag 7 december, veel vrij schaatsen en 's avonds diverse curlingwedstrijden. Daarvan is opnieuw een competitie opgezet met 44 bedrijventeams, de finale is meteen het sluitstuk van de schaatsbaan op zondag 7 januari. Die dag is 's middags het Roosendaals kampioenschap ijsfietsen.

Tijdens de koopzondagen wordt op de schaatsbaan een podium geplaatst van 20 vierkante meter. Daarop geven artiesten een optreden. In het weekeinde van 22, 23 en 24 december is de winterfair met kramen en als extra een kampvuur van de Scouting. Volgend jaar wordt deze fair uitgebreid tot een winterplein met een winterkermis, als onderdeel van de viering van het 750-jarig bestaan van Roosendaal.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Eigentijdse herinnering aan de turfvaart in Roosendaal
  PREMIUM

  Eigentijd­se herinne­ring aan de turfvaart in Roosendaal

  ROOSENDAAL - Het oudste cultuurhistorisch monument van Roosendaal ligt verscholen in de wijk Kortendijk. De ogen van Cor Rops, voorzitter van projectgroep Herleving Turfgeschiedenis West-Brabant, glimmen als hij dat zegt. Het gaat om turfvaart De Staaltjes, zo’n 700 jaar oud, die achter de Desmijndijk en Diamantdijk loopt. Kunstenaars Benjamin Scheltema en Bob Martens hebben in de onderdoorgang zaterdag in twee mooie wandschildering een eigentijdse herinnering aan de turfvaart vereeuwigd.
 2. Deze danser is de bedenker van de Vogeltjesdans en hij komt uit St. Willebrord
  PREMIUM
  video

  Deze danser is de bedenker van de Vogeltjes­dans en hij komt uit St. Willebrord

  SINT WILLEBRORD - Fernando Reyes (58) – geboren als Conny van Es en in St. Willebrord opgegroeid met Corrie Konings – reisde als professioneel danser de hele wereld over. Hij werd bekend als bedenker van de Vogeltjesdans en geeft op Mallorca waar hij woont, 250 Spaanse dansvoorstellingen per jaar. Maar toch hunkert hij nog altijd naar erkenning. ,, Ik heb aardig wat gedaan om de naam Willebrord bekend te maken. Een lintje zou ik wel leuk vinden.”

poll

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

Het nieuwe Roosendaalse liedje van Van Alles Wa is een van de beste carnavalsliedjes

 • Eens (49%)
 • Oneens (51%)
598 stemmen