Samenloop voor Hoop: 24 uur wandelen voor het goede doel in Roosendaal

videoROOSENDAAL - Aan de kant klinkt applaus als de eregasten de eerste ronde van de Samenloop voor Hoop lopen. Op de Wielerexperience is zaterdag om precies 15.00 uur de Samenloop voor Hoop gestart. Tijdens deze wandelestafette lopen mensen 24 uur lang in groepen het rondje van 950 meter, met als doel: geld inzamelen voor KWF Roosendaal en Inloophuis Rose-Linde.

Het weer lijkt te snappen dat hier iets goeds wordt verricht. Want na een zeer druilerige zaterdagochtend stopt het rond drie uur met regenen en gaat zelfs het zonnetje schijnen. In 47 teams doen in totaal 785 deelnemers mee aan het evenement. Maar daarnaast is nog een groot aantal vrijwilligers betrokken, als verkeersregelaar bijvoorbeeld, maar ook om de kraampjes te bemannen waar de teams allerlei spulletjes en diensten aan de man brengen. 

Creatief

Daar zijn teams behoorlijk creatief in. ,,Vijftig cent voor een knuffel van een kale vent'', roept Kurt Kuhnen bijvoorbeeld, van team Stapje Vooruit van GGZ WNB. Voor die instelling snijdt het mes aan twee kanten, vertelt hij: ,,In ons team lopen zowel cliënten als medewerkers en vrijwilligers mee. Prachtig om te zien hoe mensen waar de samenleving niet veel van verwacht zich zo in kunnen zetten voor dit goede doel. Vorig jaar liepen we in de brandende hitte mee in Bergen op Zoom. Een van onze cliënten is daardoor zo 'empowered' dat ze nu een baan als ervaringsdeskundige heeft.''

Vera Vos (10) zet glittertattoo's in de kraam van haar basisschool Kroevendonk. Ze wil zich graag inzetten voor het goede doel, vertelt ze. ,,Want mijn oma had kanker en is daar vijf jaar geleden aan overleden.'' Naast haar maakt Edrick cartoons van iedereen die even wil poseren. ,,Het is een prachtig doel.'' Net als de andere teams heeft De Kroevendonk de afgelopen maanden veel ondernomen om geld in te zamelen voor het goede doel. ,,Wij hebben al 8.500 euro ingezameld en gaan voor 9.000'', vertellen de teamleiders trots. 

Ondertussen zijn de eregasten klaar met hun ronde en starten de teams met de 24-uurs estafette, tot zondag drie uur wordt er gelopen. Een hoogtepunt wordt ongetwijfeld de kaarsenceremonie om 22.00 uur, met 1 minuut stilte. Daarna lopen de wandelaars over het door kaarsen verlichte parcours.

Volledig scherm
Roosendaal : Organisatoren en deelnemers van de SamenLoop voor Hoop op de baan van Wieler Experience , daar is in het weekend van 15 en 16 juni de grote wandelestafette voor KWF en vele andere activiteiten daar omheen. © Pix4Profs/Gerard van Offeren