Volledig scherm
© Thinkstock

'Rustige' jaarwisseling in Roosendaal: bijna 4.000 euro schade

ROOSENDAAL - Inwoners van Roosendaal en de aangrenzende gemeenten Rucphen en Halderberge hebben de jaarwisseling rustig gevierd. In Roosendaal bleef het bij een inwoner, die aan zijn hand gewond raakte bij het afsteken van vuurwerk. In het ziekenhuis is hij behandeld. De brandweer rukte twee keer uit voor een autobrand en vier keer slingerde de politie iemand op de bon vanwege het in bezit hebben van illegaal vuurwerk of afsteken buiten de toegestane tijden.

Het stadsbestuur bracht op Nieuwjaarsdag ook al een voorlopig schadebedrag naar buiten van 3840 euro. Dat ligt weer drieduizend euro lager dan vorig jaar al is eventuele vervolgschade daarin nog niet meegenomen. Vijf jaar geleden liep het met de schade aan publieke eigendommen nog gigantisch uit de klauwen. De gemeente bracht toen liefst 76.700 euro in rekening.

Burgemeester Jacques Niederer concludeert dat de preventieve aanpak werkt. ,,We trekken als openbaar ministerie, politie, brandweer en gemeenten samen op. De scholen doen ook mee in de voorlichtingscampagnes over vuurwerk en het voorkomen van overlast. Hoewel je nooit alles kunt voorkomen, lijkt op basis van de cijfers deze werkwijze aan te slaan.''

Roosendaal heeft geen jongeren doorverwezen naar bureau HALT. Dat gebeurde wel in Hoeven, waar een jongen met zwaar vuurwerk op oudejaarsdag bezig was. Toch zijn er verder in Halderberge geen noemenswaardige incidenten voorgevallen.