Volledig scherm
De Marokkaanse moskee aan de Burg. Schneiderlaan ging in 2014 open en biedt plaats aan zo'n 650 gelovigen. © PETER VAN TRIJEN

Ruiten ingegooid bij Marokkaanse moskee Roosendaal

ROOSENDAAL - Twee tot nu toe onbekende daders hebben naar nu bekend is geworden op zaterdag 20 januari ramen bij de Marokkaanse moskee aan de Burg. Schneiderlaan in Roosendaal ingegooid. 

Het moskeebestuur heeft aangifte gedaan, maar de daders zijn nog niet gepakt. 

Volgens de PvdA is de moskee alleen al het afgelopen jaar meermaals doelwit geweest van vernielingen. Maar die zijn niet gemeld bij de politie.  Sinds de opening van de moskee in oktober 2014 zijn twee aangiften binnengekomen, zegt woordvoerster Mireille Aalders: ''Een brandstichting in 2015 en nu deze vernieling op zaterdagochtend 20 januari rond half zes in de ochtend. Op camerabeelden zijn de twee daders te zien, maar ook verkeer dat langsrijdt. We hopen dat mensen die iets gezien hebben, zich melden."

Te veel eer

De gemeente neemt geen extra maatregelen naar aanleiding van het jongste incident, naast de stappen die al eerder werden gezet. ,,Er is structureel overleg waar besturen van de moskeeën, de politie en vertegenwoordigers uit het onderwijs aan meedoen", laat burgemeester Jacques Niederer weten. ,,Het moskeebestuur werkt zelf ook hard aan het verstevigen van de relatie met omgeving, onder meer door scholen in de moskee uit te nodigen."      

De burgemeester betreurt wat er gebeurd is, maar wil er liever 'niet te veel aandacht aan schenken'. ,,Daarmee geven we de daders onbedoeld 'te veel eer'. van hun werk."

Afkeuring

Daar denkt de PvdA anders over: ,,Juist door te laten merken dat wij als politiek vernielingen afkeuren, kan dat daders aan het denken zetten."

Het moskeebestuur van het Marokkaans Islamitisch Centrum aan de Schneiderlaan kon woensdagmiddag nog niet reageren. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement