Archieffoto's Kermis in Roosendaal, Kermisattractie Hully Gully op de Markt in Roosendaal in 1973. archieffoto BNDeStem/Ben Steffen
Volledig scherm
Archieffoto's Kermis in Roosendaal, Kermisattractie Hully Gully op de Markt in Roosendaal in 1973. archieffoto BNDeStem/Ben Steffen © Archief BN DeStem

Ruim 35 attracties op nostalgische kermis voor 750 jaar Roosendaal

ROOSENDAAL - Ruim 35 attracties moeten er vanaf vrijdag 30 maart tot en met woensdag 4 april op de nostalgische kermis in de Roosendaalse binnenstad staan. Daarmee is het volgens de organisatie in één klap de grootste nostalgische kermis van Nederland. 

Die kermis is onderdeel van het feestprogramma 750 jaar Roosendaal. Anders dan de 'gewone' kermis ligt de focus dit keer vooral op oude, klassieke attracties. Dus geen 'American Whip' dit keer, maar een Kop van Jut uit 1940 en een cakewalk uit 1915. De oudste attractie dateert van 1830, de 'jongste' komt uit 1969. 

Planning

De kermis begint op de Oude Markt, ter hoogte van de Stationsstraat en loop via de Bloemenmarkt naar het Tongerloplein. De opbouw begint vanaf dinsdag 27 maart, ondernemers moeten uiterlijk maandagavond hun terrassen hebben verwijderd. De opening van de kermis is vrijdag om 16.00 uur in de Spiegeltent. De dagen daarna zijn de attracties steeds vanaf 13.00 uur geopend. De kermis sluit elke dag om 22.00 uur. De afbouw staat in de nacht van woensdag op donderdag.

Randprogramma

Er wordt ook voor een uitgebreid randprogramma gezorgd. Zo zijn er op zaterdag en maandag ook oude ambachten op de kermis te bekijken, wordt er een speurtocht over de kermis gehouden, zijn er onder leiding van bibliotheek VANnU maquettes van oude kermisattracties te bekijken en kan er meegeholpen worden aan het kunstwerk dat kunstenares Peet Quintus maakt voor de jarige stad.

Meer informatie over de kermis, de attracties en het randprogramma is te vinden op de website van de stichting die het jubileumfeest  coördineert:  www.roosendaal750jaar.nl.

Archieffoto's Kermis in Roosendaal, Tongerloplein in 1998
Volledig scherm
Archieffoto's Kermis in Roosendaal, Tongerloplein in 1998 © Archief BN DeStem
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement