Volledig scherm
Breda International Airport © foto ricardo smit

Rucphense wethouder neemt meteen voortouw in onderzoek aanvliegroute Seppe

OUDENBOSCH - Als kersvers portefeuillehouder 'vliegzaken Breda Airport' had wethouder René Lazeroms van Rucphen zich de materie van de Commissie Regionaal Overleg Seppe (CROSE) nog niet geheel eigen gemaakt. Nadat hij op zijn eerste vergadering op voorhand daarover excuses maakte, was Lazeroms wel zo doortastend dat hij zich direct opwierp als voorzitter van een werkgroepje.

Dat werkgroepje gaat onderzoek doen naar mogelijke varianten in aanvliegroutes naar Breda Airport. Nu ligt dat zogeheten Entry-Point (invoegpunt) schuin boven de dorpskern van Rucphen. De werkgroep Rucphen Vliegroute Vrij wil daar van af. 

Lazeroms wil, waar mogelijk, onbevangen leiding geven aan het onderzoeksteam waarin verder collega-wethouder Hans Wierikx van Halderberge, luchthavendirecteur Jan Voeten en twee vertegenwoordigers van omwonenden uit beide gemeenten zitting nemen. 

Scenario's

Om de vaart erin te houden, had Voeten al wat voorwerk gedaan.  Hij houdt vier mogelijke scenario's over. Naast handhaven van de huidige aanvliegroute is dat een kleine aanpassing ten westen van Rucphen, aan de oostzijde van Sint Willebrord of tussen min of meer industrieel gebied tussen Etten-Leur en de gemeente Rucphen in. ,,Als we de voor- en nadelen klinisch afpellen komen we al een heel eind. Met inachtneming van de politieke en maatschappelijke haalbaarheid valt er beslist iets te bereiken'', was Voeten optimistisch gestemd.

Toehoorder John Talboom van actiegroep Rucphen Vliegroute Vrij noemde het alvast winst dat wethouder Lazeroms als nieuwkomer meteen het voortouw neemt. ,,We zijn hier al zo lang mee bezig. Het is grotendeels een Rucphens probleem, dus is het goed dat onze wethouder meteen de draad oppakt.'' 

De actiegroep is niet vertegenwoordigd in de werkgroep. Talboom vertrouwd op Peter Timmerman, burgervertegenwoordiger namens de gemeente Rucphen. Op vragen van Voeten liet Timmerman weten geen spreekbuis van de actiegroep te zijn, maar blijvend op te komen voor de belangen van alle Rucphenaren.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement