Volledig scherm
PREMIUM
De behoefte aan nieuwbouw is groot, stelt het gemeentebestuur van Rucphen. © Herbert Kats

Rucphen wil komende jaren 500 woningen bouwen

RUCPHEN - In de gemeente Rucphen moet er de komende vijf jaar vijfhonderd huizen bij komen. Daarvoor komt er een verdeling over vijf kernen, staat in de Woonvisie 2020-2024. De nadruk ligt op een passend en betaalbaar aanbod, vooral voor starters en senioren. Daar is grote behoefte aan, constateert het college, maar de doorstroming vormt een probleem.

Over de Woonvisie neemt de gemeenteraad op 11 december een besluit. Wethouder Martien de Bruijn wil vaart maken. ,,Na de crisis is de woningmarkt nu volop in beweging. Hoogste tijd dus om het beleid voor volkshuisvesting bij te stellen.” Rucphen telt op het moment 22.571 inwoners, voor wie er in totaal 9.690 woningen zijn. Het gemiddelde is becijferd op 2.33 bewoners per onderkomen.

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.