Rucphen Vliegroute Vrij: 'College Rucphen ongeloofwaardig'

RUCPHEN - De werkgroep Rucphen Vliegroute Vrij is 'zeer verrast' dat het Rucphense college van B en W nog geen standpunt heeft over een onderzoek naar aanpassing van de aanvliegroute van vliegveld Seppe.

Zo'n onderzoek is volgens de werkgroep hard nodig omdat de aanvliegroute oftewel het 'entry-point' van Breda International Airport intussen boven twee Rucphense woonwijken ligt. Een gebied dat bij de aanleg van het toenmalige vliegveld Seppe nog onbewoond agrarisch gebied was. 

Tegenhouden

,,Drie jaar geleden wilde wethouder Laura Matthijssen als bestuurlijk vertegenwoordiger nog voorzitter worden van een onderzoekswerkgroep", zegt Ko Mies namens Rucphen Vliegroute Vrij. ,,En nu heeft het college nog geen standpunt ingenomen. Dat is niet geloofwaardig. Het lijkt erop alsof de wethouder een onderzoek uit alle macht wil tegenhouden."

De werkgroep Rucphen Vlieg Vrij heeft begin dit jaar een flyeractie gehouden en 340 handtekeningen verzameld in de wijken De Louwen-West en Kerkakkers. Die gezinnen ondersteunen het plan om een alternatieve aanvliegroute te laten onderzoeken door een onafhankelijk extern bureau.

Volledig scherm
Wethouder Laura Matthijssen kan vanwege vakantie niet op kritiek Rucphen Vliegroute Vrij reageren © Eind104 Bs

Matthijssen zei eerder die handtekeningen als 'een belangrijk signaal' te zien. Op dit moment kan ze vanwege vakantie niet reageren op de kritiek van de werkgroep Rucphen Vliegroute Vrij, laat een gemeentewoordvoerder weten.

Weinig vertrouwen

De werkgroep  heeft ondertussen nog maar weinig vertrouwen in de manier waarop de Rucphense wethouder communiceert over Seppe. ,,Eerst zei ze dat er geen klachten waren, terwijl uit onze flyeractie bleek dat 34 procent hinder van het vliegveld ervaart. Vervolgens verwees ze onze werkgroep naar het ministerie om het onderzoek daar aan te kaarten, maar het ministerie stuurde ons weer terug naar de Commissie Regionaal Overleg Seppe (CROSE), waarin ze zelf ook zitting heeft."

Het vliegveld ligt op Halderbergs grondgebied en ook dat college van B en W  heeft nog geen knoop doorgehakt over een entry-point-onderzoek. ,,Als het onderwerp komend voorjaar op de agenda van CROSE staat, zal er vermoedelijk wel een standpunt zijn. We zijn er ambtelijk mee bezig", zegt woordvoerster Mariëtte Vos.  

Volledig scherm
Ko Mies van de werkgroep Rucphen Vliegroute Vrij in de wijk De Louwen, die onder de aanvliegroute van Seppe ligt. foto: Gerard van Offeren
BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement