De vier meter hoge geluidswal die de Verlengde Vosdonkseweg scheidt van het perceel van de familie Kerkhof aan de Koekoekstraat.
Volledig scherm
De vier meter hoge geluidswal die de Verlengde Vosdonkseweg scheidt van het perceel van de familie Kerkhof aan de Koekoekstraat. © peter van trijen/pix4profs

Rucphen heeft meer tijd nodig voor geluidonderzoek Verlengde Vosdonksestraat

RUCPHEN - De gemeente Rucphen heeft meer tijd nodig om akoestisch onderzoek uit te voeren aan de Verlengde Vosdonkseweg. De Raad van State gaf Sprundelaar Ron Kerkhof afgelopen zomer gelijk in zijn bezwaren over geluidsoverlast van de verbindingsweg vlak naast zijn woning.

 1. Aantal herriemeldingen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Aantal herriemel­din­gen in Brabant flink gestegen sinds corona

  Sinds de start van de coronacrisis heeft een groot deel van Nederland nog nooit zo vaak de binnenkant van zijn huis gezien als nu. Met thuiswerken als norm, horecagelegenheden die de deuren gesloten moeten houden en het beperken van sociale contacten, komt men een stuk minder buiten dan voorheen. Gevolg: meer klachten over geluidsoverlast. In West-Brabant is vooral in Breda, Roosendaal, Oosterhout en Geertruidenberg het aantal herriemeldingen flink gestegen.
 1. Rutte: 'Versoepelen, maar wel met pauzeknop'
  Play

  Rutte: 'Versoepe­len, maar wel met pauzeknop'

 2. Drakenfontein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'
  Play

  Drakenfon­tein weer terug in Den Bosch: 'Mooi dat je met iets historisch bezig kunt zijn'