Volledig scherm
NK Veldrijden 2019. © Pix4Profs / Joris Knapen

Rucphen denkt na succes NK veldrijden ‘voorzichtig groter’

RUCPHEN - Het NK Veldrijden in Rucphen wachtte maandag om 7.00 uur meteen een nieuwe uitdaging: opruimen. Toch gelooft voorzitter Kees Kools van Stichting Wielerpromotion Rucphen dat zo’n kampioenwedstrijd voor herhaling vatbaar is. Hij durft - voorzichtig – best nog verder te kijken, naar een EK of zelfs een WK.

Dat hoeft niet meteen het komend jaar, was vooraf al de boodschap. Kools is het echter volmondig eens het idee dat het (gratis) evenement om een vervolg schreeuwt. ,,Eerst evalueren, maar als organisatie kunnen we nog best stappen maken. Juist dáár moet je dan in investeren’’, verwijst hij naar 'zijn’ Stichting Wielerpromotion Rucphen.

Volledig scherm
Kees Kools in de enorme VIP-tent die maandag na het NK Veldrijden meteen weer werd afgebroken. © Herbert Kats
Quote

We houden alles liever in eigen hand

Kees Kools, organisatie

Van het in huis halen van een extern bureau dat aan een betaald evenement gaat werken, wil de voorzitter niet weten. ,,We houden het liever in eigen hand.’’ Dat er geen signalen waren dat er het afgelopen weekeinde dingen zijn misgegaan sterkt hem in die koers. 

Op het grote bezoekersaantal - niet 10.000 maar wel 14.000 - was de organisatie berekend, verzekert Kools. Zelfs aan backups voor parkeerruimte (weilanden) was gedacht. ,,Wel heeft de enorme aanloop iedereen een beetje overvallen, zelfs de renners. In positieve zin, dan.’’ Het leverde de organisatie als teken van waardering de onderscheiding Gemeentelijke Pluim op. 

Bier

Was er dan geen overlast? ,, Ja, bij een mevrouw, bij wie de oprit was geblokkeerd. Maar dat hebben we meteen geregeld.’’ Dat het bier overvloedig stroomde leverde de organisatie geen problemen, maar evenmin directe inkomsten op. ,,De opbrengst gaat naar de cateraar, ook een van onze sponsoren’’, lacht Kools.

Volledig scherm
Kees Kools overziet het parcours aan de Binnentuin in Rucphen © Herbert Kats