Farstreet op Blommenblues in Roosendaal Foto Josanne van der Heijden
Volledig scherm
Farstreet op Blommenblues in Roosendaal Foto Josanne van der Heijden © Josanne van der Heijden

ROOTS Live brengt zeven acts op Tongerloplein Roosendaal

ROOSENDAAL - Een middag en avond gratis blues- en rockmuziek, daar staat ROOTS Live op zondag 22 september  voor. Zeven acts met een brede melange aan gitaarklanken, zeven stekjes van de wortels van de popmuziek.

De een zoekt die wortels bij de rhythm & blues of rockabilly uit de 50’s, de ander rockt wat harder, met invloeden uit de decennia erna. 

Twee lokale acts doen het laatste. Het semi-akoestische duo Spider & The Fly heeft het hart verpand aan The Rolling Stones. Zoals oorspronkelijk ook The Stones zelf, komen deze Roosendalers uit de blues. Ze kleden bekende en minder gekende songs uit en bieden ze een metamorfose: It’s only rock & roll but I like it, ook akoestisch. 

Gitaarsolo's

Luider klinken de elektrische gitaarsolo’s van plaatsgenoot Jasper Verstraaten in Farstreet. Naast een enkele eigen compositie ligt de inspiratie daar bij (blues)rockende helden als Gary Moore, Rory Gallagher, Jimmy Hendrix en Eric Clapton in Cream.

Belgisch

Het programma biedt ook twee Belgische roots-acts. Antwerpenaar Chris van Nauw, alias Little Chris, noemt zich een akoestische artiest met een twist. Hij deed ervaring op in bluesbands, solo verbouwt hij songs variërend van Bruce Springsteen, Pink Floyd, Cindy Lauper tot Kiss. De andere Belgen, Marino Noppe en Willy De Vleeschouwer, richtte ruim dertig jaar geleden de in de klassieke blues-traditie spelende formatie Maxwell Street op. Hun blues rijpte als goede wijn, met de jaren. 

Little Chris speelt nummers van Kiss.
Volledig scherm
Little Chris speelt nummers van Kiss. © ANP

Texas en Chicago

Dat laatste geldt ook voor de muziek van de ervaren heren van Mojo Hand, die eigen songs koppelen aan repertoire van grootheden uit Texas en Chicago. Hun rauwe bluesharp en felle gitaarlicks gaan prima samen met hun emotionele stemmen en dat warm grommende geluid van hun Hammond orgel. 

Hammond-orgel

Ook Barefeet beschikt over een Hammond. Hun repertoire bevat naast blues ook hedendaagse rock en zelfs een flard latin. Als afsluiter fungeert The O.D. Rock ’n Blues Band. Die band strooit met gevoelige bluesballads, ouderwets lekkere rhythm ’n blues en af en toe een portie vette rock-‘n-roll. Liefhebbers van zowel The Paladins, Ray Charles, Stevie Ray Vaughan als Santana komen bij hen aan hun trekken. 

Tongerloplein

Op het festival staat overigens ook een interactieve stand van Cigarbox Henry. Kijk hoe er van sigarendozen en blikken trommels instrumenten zijn te vervaardigen, en te bespelen. ROOTS live: 22 september r (14.30 – 23.00) Tongerloplein Roosendaal. De toegang is gratis.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.