Volledig scherm
© Thinkstock

Roosendaler voor de rechter vanwege gewapende overval in het Emile van Loonpark en afpersing

ROOSENDAAL/BREDA - Een 20-jarige man uit Roosendaal is volgens justitie schuldig aan een gewapende beroving van twee jongens in het Emile van Loonpark en afpersing van een derde slachtoffer. Daarvoor gaat hij, als het aan de officier van justitie ligt, twee jaar achter slot en grendel.

Aanklager Marieke Snoeks eiste dertig maanden cel, waarvan zes voorwaardelijk. Ze vindt dat er genoeg bewijzen tegen de jongeman zijn. Met name herkenning door getuigen. Onder meer door de opvallende tatoeages op zijn handen. Ook verklaart hij volgens de officier volstrekt inconsistent. Ze neemt het de verdachte ernstig kwalijk dat hij geen enkele openheid van zaken geeft.

Achtervolgd

Quote

Ze moesten onder meer hun mobieltjes, geld en bankpassen afstaan

Volgens twee jongens (allebei 16 jaar) hielp de verdachte op 29 mei dit jaar in een shishalounge in Roosendaal. Toen ze daar weggingen en richting station liepen, zou de verdachte hen hebben gevolgd. In het Emile van Loonpark werden ze volgens hun aangifte onder bedreiging met een pistool beroofd. 

Ze moesten onder meer hun mobieltjes, geld en bankpassen afstaan. Op de telefoon van de verdachte heeft de politie appjes over het ophalen van ‘negen pijpen’ aangetroffen. De politie vermoedt dat het over wapens ging, maar volgens de verdachte had hij het over waterpijpen.

Schadevergoeding

In de nacht van 5 op 6 april zat verdachte als passagier met anderen in een auto. Bij het wegrijden van een parkeerplaats botste een fietser tegen de achterdeur. De inzittenden eisten schadevergoeding. De fietser zei dat hij thuis zijn banksaldo moest checken. Dat lukte niet. 

Vervolgens gingen ze naar een pinautomaat. De fietser bleek geen saldo te hebben. Hij zou toen zijn telefoon als borg hebben afgegeven. Volgens het slachtoffer was het een overval, is hij geslagen en tot alles gedwongen. Er staan nog twee strafzaken tegen de verdachte open vanwege openlijke geweldpleging, wapenbezit en rijden zonder rijbewijs. 

De rechtbank vonnist op 30 oktober.