Roosendaler Roel Stuifmeel start met clinics gedragsverandering op basisschool De Klimroos

VideoROOSENDAAL - Roosendaler Roel Stuifmeel geeft met  zijn bedrijf Fun4All clinics gedragsverandering bij scholen en bedrijven in heel Nederland. Vrijdagmiddag is hij met de eerste lessen voor 5 klassen van basisschool De Klimroos in zijn woonplaats begonnen.

roel stuifmeel geeft clinic over pesten aan bs de klimroos in sporthal dn dijck in roosendaal. foto pix4profs/petervantrijen.
Volledig scherm
roel stuifmeel geeft clinic over pesten aan bs de klimroos in sporthal dn dijck in roosendaal. foto pix4profs/petervantrijen. © pix4profs/petervantrijen

Stuifmeel heeft gelijk twee grote groepen van 40 en 70 leerlingen die fanatiek meedoen bij de eerste oefeningen. Ze krijgen nog vier vervolglessen. ,,Ik begin rustig met voorstellen, aan elkaar wennen en eenvoudige oefeningen. De volgende lessen ga ik steeds verder. Elke les besteed ik aan een van de woorden van STAR,” vertelt Stuifmeel. 

,,STAR staat voor Sportiviteit, Teamwork, Acceptatie en Respect en is een initiatief van de Nederlandse basketbalbond. De kernwoorden en waarden die erbij horen dienen als thema van de les. Met een afsluitende les waar ik alles nog een keer herhaal en voorbij laat komen.”

Stuifmeel heeft met Fun4All het STAR-project opgepakt en verder uitgewerkt. STAR is niet alleen voor de leerlingen bedoeld maar geeft ook handvatten met lessen voor docenten, ouders en verzorgers. 

Directeur Ron van Meel van De Klimroos bekijkt de eerste lessen in D'n Dijck met plezier. ,,De Klimroos vindt het erg belangrijk dat kinderen zich goed voelen op school en op een respectvolle manier met elkaar omgaan. We betrekken de ouders daar ook bij, maar maken nog geen gebruik van de lessen voor ouders van Fun4All.”  

Roel Stuifmeel in actie tijdens een clinic tegen pesten. Foto Benno Elsenaar
Volledig scherm
Roel Stuifmeel in actie tijdens een clinic tegen pesten. Foto Benno Elsenaar © Foto Benno Elsenaar

Stuifmeel heeft met Fun4All 16 jaar ervaring op het gebied van trainingen, met sport als middel om boodschappen over te brengen. In het begin in de regio met eredivisieclub Giants en op het moment veel met basketbalclub Leiden.  

,,Ik geef sportieve trainingen waarbij door spel een goede groepscultuur ontstaat en gedragsproblemen worden tegengegaan. Met deze clinics hoop ik meer draagvlak te creëren  binnen het onderwijs van Roosendaal. Hartstikke mooi dat ik zo weer in mijn eigen stad aan de slag kan dankzij een aantal ondernemers, Sportservice Noord-Brabant en De Klimroos,” besluit Stuifmeel.

Voor meer informatie over STAR–trajecten, stuur  mail naar: info@fun-4-all.nl

Roel Stuifmeel in actie tijdens een clinic tegen pesten. Foto Benno Elsenaar
Volledig scherm
Roel Stuifmeel in actie tijdens een clinic tegen pesten. Foto Benno Elsenaar © Foto Benno Elsenaar
  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.