Peter van Ineveld is blij dat hij het nu heeft kunnen opschrijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Peter van Ineveld is blij dat hij het nu heeft kunnen opschrijven. © Peter van Trijen/pix4profs

Roosendaler Peter was 10 toen de pastoor hem misbruikte: ‘Ik wist niet wat me overkwam’

ROOSENDAAL - Hij is nog maar tien jaar oud, als het seksueel misbruik door een pastoor van de Corneliusparochie in Roosendaal begint. Deze priester is in de jaren vijftig de biechtvader van de Peter van Ineveld (71). De latere docent wiskunde deed uiteindelijk aangifte bij de commissie-Deetman, die hem in het gelijk stelde.

Het doet Van Ineveld nog vreselijk veel verdriet als hij er aan terugdenkt. ,,Het heeft mijn hele leven beïnvloed.” De Roosendaler heeft er nu een autobiografie over geschreven. ‘In Nooit meer Valentijn’ blikt de auteur terug op zijn katholieke jeugd.

  1. Keukens en frisdrank bezorgen: dit doen evenementenbureaus in tijden van crisis
    PREMIUM

    Keukens en frisdrank bezorgen: dit doen evenemen­ten­bu­reaus in tijden van crisis

    BREDA - Evenementenbureaus, decorbouwers, cateraars, allemaal kampen ze met lege agenda's. In elk geval tot 1 juni mogen er geen evenementen plaatsvinden. En het is nog maar de vraag hoe de periode daarna eruit ziet. Het eerste grote evenementenbedrijf in de regio West-Brabant is al omgevallen. De eerste van velen, vreest de brancheorganisatie. Hoe gaan bedrijven in de evenementensector om met de abrupte vrijgekomen tijd?