Volledig scherm
De 16-jarige Damiaan Reijnaers uit Roosendaal heeft woensdag een anti-BREIN site gelanceerd. The Pirate Bay, die straks niet meer mag worden doorgegeven door providers, waarschuwt via haar eigen website, Nederlanders om in actie te komen. foto John Lazaroms

Roosendaler lanceert website anti-brein.nl

ROOSENDAAL - De Roosendaler Damiaan Reijnaers (16) heeft de website www.anti-brein.nl gelanceerd. Dit als een reactie op de stichting Brein, dat een rechtzaak tegen Ziggo en XS4ALL heeft gewonnen waardoor deze providers hun klanten de toegang tot de website The Pirate Bay moeten ontzeggen.

Vorig jaar ving auteursrechtenorganisatie Brein in een kort geding over dezelfde kwestie nog bot bij de rechter.

Via The Pirate Bay kunnen internetters illegaal muziek, films en software uitwisselen. De rechtbank acht bewezen dat 30 procent van de klanten van Ziggo en 4,5 procent van de klanten van XS4ALL dat recent heeft gedaan en zo inbreuk heeft gepleegd op auteursrechten.

Dat rechtvaardigt naar het oordeel van de rechtbank het door Brein gevraagde bevel tot blokkering van de toegang tot de website.

  1. Nieuwe coalitie zet in op duurzamer en veiliger Roosendaal (en de belastingen gaan niet omhoog)

    Nieuwe coalitie zet in op duurzamer en veiliger Roosendaal (en de belastin­gen gaan niet omhoog)

    ROOSENDAAL - De gemeentelijke belastingen in Roosendaal gaan de komende vier jaar niet of nauwelijks omhoog. Daarnaast opent geen enkele coffeeshop de deuren zolang de uitkomsten van de experimenten met gecontroleerde wiet in Nederland niet bekend zijn. Dit zijn een paar concrete afspraken die de nieuwe Roosendaalse coalitie van GroenLinks, VVD, CDA en Roosendaalse Lijst met elkaar hebben gemaakt.

poll

De nostalgische kermis in Roosendaal mag een jaarlijkse traditie worden

  • Eens (83%)
  • Oneens (17%)
2303 stemmen