Volledig scherm
© Thinkstock

Roosendaler (21): Elke keer als ik drink, kom ik in een vechtpartij

ROOSENDAAL/BREDA - Drinken gebeurt automatisch bij de 21-jarige Damian N. uit Roosendaal. ,,Maar elke keer als ik drink, kom ik in een vechtpartij terecht'', zei hij even daarvoor tegen de rechter. Daardoor wordt hij steeds weer opgepakt door de politie. Nu zou hij iemand tegen het hoofd hebben getrapt.

Het gebeurde nu op 28 juli op de Markt in Roosendaal. Damian was wezen stappen en had onder meer whisky en wodka gedronken. In totaal meer dan een hele fles sterke drank. 

Niet de eerste keer

Damian zat niet voor het eerst in de rechtbank vanwege uitgaansgeweld. En elke keer lijkt het weer de alcohol die hem over de rand duwt. Want de beelden van de mishandeling geven nu niet de indruk dat er al zo heel veel aan de hand was die nacht. Hoewel Damian het heeft over een ruziënde vriend.

Karatetrap 

Quote

Als je gaat stappen en je vrienden drinken, dan ga je zelf ook automa­tisch drinken

Damian N.

Ineens zette de Roosendaler, die vlak voor El Corazon stond, een sprint in. De beveiligingscamera volgde hem in de richting van drie mensen die schijnbaar alleen staan te praten. Met een vliegende karatetrap kwam Damian tegen het slachtoffer aan. Die viel op de grond en daarna maakte Damian nog een hakkende beweging. Tegen de rug of de zijkant van het lichaam, zei hij slachtoffer. Tegen het hoofd, zei officier van justitie Jaap Zondervan donderdag. Op de beelden in de rechtszaal was het niet goed te zien. 

Damian schrok van het reclasseringsadvies: een alcoholverbod. ,,Ik dacht eerst voor altijd'', zei hij tegen de rechter: ,,Maar er stond twee jaar.'' De rechter pareerde: ,,Misschien zou het wel handig zijn.'' ,,Ja, misschien is het verstandig'', mompelde Damian. Maar hij gaat liever gewoon niet stappen, zei hij ook. ,,Want als je gaat stappen en je vrienden drinken, dan ga je zelf ook automatisch drinken.''

De officier van justitie eiste zes maanden cel, waarvan twee voorwaardelijk. En een alcoholverbod, voor twee jaar. De uitspraak is 22 november.