Volledig scherm
Foto ter illustratie. © AD

Roosendaalse wietkweker moet 43.000 euro betalen

BREDA/ROOSENDAAL - De 58-jarige J.K. uit Roosendaal moet 43.080 euro betalen. Dat zou de winst zijn die hij maakte met zijn wietkwekerij. 

Een fiks bedrag voor iemand die beweerde 'niet zulke groene vingers' te hebben.

De kwekerij had hij, zo bekende hij. Dat was voor wiet voor zijn vrouw. Medicinaal, omdat ze zo veel pijn had. ,,Maar heb je dan 122 planten nodig?'', vroeg de officier van justitie hem nog. Daarop volgde het antwoord dat er nogal wat mislukte, omdat hij niet zulke groene vingers had.

Voor de rechtbank is duidelijk dat hij vaker had geoogst, gezien het afval. De man heeft daardoor gewoon geld verdiend met de wiet. 

Dat het steeds mislukte, gelooft de rechtbank niet. Wie in wiet handelt en vier keer 122 plangen oogst, moet 43.080 euro hebben verdiend, zo is berekend. Die winst wordt daarom geplukt.

Behalve het terugbetalen van de winst, krijgt hij ook nog 80 uur taakstraf en één maand voorwaardelijke gevangenisstraf.

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van BN DeStem en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement