Volledig scherm
Josche besems(l) en nikki mies halen geld op om boodschappen te betalen voor mensen die het niet zo breed hebben. Foto Peter van Trijen © peter van trijen/pix4profs

Roosendaalse meiden halen geld op voor boodschappen voor minima, 'Iedereen een verwenmomentje'

ROOSENDAAL - Roosendaalse meiden halen geld op om boodschappen voor minima te betalen. Via een crowdfundingsactie willen ze geld inzamelen om dit mogelijk te maken.

Josche Besems en Nikki Mies uit Roosendaal zetten zich met hun Dreamworkers organisatie in voor inwoners van Roosendaal die hulp kunnen gebruiken. Vorig jaar nog haalde het tweetal meer dan 1500 kerstkaarten op om te versturen naar mensen die met de feestdagen een lichtpuntje konden gebruiken. 

Josche heeft heel veel ideeën en werd vorig jaar op YouTube geïnspireerd door een video waarin Amerikanen de boodschappen van anderen betaalden. "We hebben besloten dit ook te doen en hebben een doneeractie Foodstuff gemaakt om via crowdfunding geld bij elkaar te sparen." 

Verwenmomentje

Het einddoel is 1000 euro van de crowdfunding.  Met 500 euro is de helft al binnen.  Het idee van de meiden van Dreamworkers is dat 'iedereen een verwenmomentje' verdient.  Alleen de praktijk in Nederland verschilt nogal met de ervaringen in Amerika.

,,We hebben het een keer uitgeprobeerd, maar toen bleek dat ik mijn inschattingsvermogen van mensen echt moet bijstellen. Het zorgde nogal voor commotie in de winkel, want niemand vond het leuk toen we ze aanspraken.  We denken er nu aan om contact met supermarkten of de voedselbank te leggen, maar gaan wel door met onze actie."

De meiden zitten nog vol met ideeen en plannen om de wereld en Roosendaal mooier te maken. ,,We vinden dat het allemaal wel wat socialer kan. De nood is nog best hoog bij bepaalde mensen. Vroeger waren de mensen meer met elkaar bezig en was er meer sociale controle. "

Josche heeft bijna elke dag wel een idee waar ze wat mee wil doen. Wanneer ze uit het raam kijkt, ziet ze een kleine kinderspeelplaats op een grasveld liggen. ,,Ook een ideetje van mij, toch mooi wanneer dat echt gerealiseerd wordt en je de kinderen echt ziet genieten. Aan de andere kant zie ik mensen hun honden er ook uitlaten. En daar begrijp ik dan weer niks van. "

Elke vrijdag proberen Josche en Nikki in het kader van 'Kindness Friday' iets aardigs voor een ander te doen. Ze deelden bijvoorbeeld chocolade paashaasjes uit in folie ingepakt en versierd met een Kindness Friday kaartje en cadeaulinten. 

Bekijk de acties en plannen op dreamworkers.nl

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politiewerk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’
  PREMIUM
  PTSS

  John uit Roosendaal liep trauma's op tijdens zijn politie­werk: ‘Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang’

  MURCIA - Daar zit je dan. In Zuid Spanje. Amper 51 jaar oud en door een chronische complexe posttraumatisch-stressstoornis genoodzaakt al je schepen achter je te verbranden. PTSS. De diagnose voelde voor Roosendaler John Luijsterburg als een bevrijding èn als een vonnis. Zijn ziektebeeld is zo heftig, dat alleen een prikkelvrije omgeving ver van alles dat hij ooit heeft gezien en meegemaakt het leven een beetje leefbaar maakt. “Sommige oud-collega’s zeggen smalend dat ik hier elke dag vakantie vier. Ik zou alles inleveren om weer gezond terug te kunnen. De realiteit? Genezen zal ik nooit. Ik heb levenslang.”
 2. Ik shop mijn kerstinkopen lokaal
  Geef uw mening

  Ik shop mijn kerstinko­pen lokaal

  Kerst staat voor de deur, en hoewel in veel gezinnen Sinterklaas al is langs geweest, liggen er naar verwachting over ruim een week toch ook weer cadeautjes onder de kerstboom bij veel Nederlandse huishoudens. Goed nieuws voor winkeliers zou je denken, maar met de kleine middenstand gaat het helemaal niet goed. Vooral buiten de grote steden zou bij een op de drie kleinere winkeliers die bijvoorbeeld kleding, speelgoed of boeken verkopen, sprake zijn van stille armoede.