Roosendaalse kermis geopend met gratis kaartjes en VIP-arrangementen

VideoROOSENDAAL -De grote Roosendaalse kermis is vrijdagmiddag om 16.00 uur officieel geopend door wethouder Cees Lok en Cor Verbogt van Roosendaal 750 jaar.

Bij de opening zijn met confetti muntjes meegeschoten waarmee gratis kaartjes en 3 VIP-arrangementen  voor de kermis waren te winnen.  Veel  publiek was op de opening afgekomen en wierp zich op de grond op zoek naar de blauwe muntjes waar het VIP-arrangement mee te winnen was.

Volledig scherm
Tijdens de opening van de kermis in Roosendaal worden muntjes met confetti meegeschoten waarmee gratis kaartjes en 3 VIP-arrangementen voor de kermis waren te winnen. © Foto Alfred de Bruin

Winnaar

Bülent Altuntas (13 jaar ) is een van de drie gelukkigen die een VIP-kaart winnen en met twee kaartjes  dinsdagavond in alle attracties mogen. Hij woont vlakbij de kermis in de Westrand en is een enorme kermis fan.

Volledig scherm
Na de opening worden de muntjes ingeruild voor gratis kaartjes en VIP-arrangementen. Met helemaal rechts net zichtbaar Bülent Altuntas . © Foto Alfred de Bruin

 ,,Wanneer de kermis in Roosendaal is, ga ik echt elke dag. Ik ben zooo blij met die twee kaartjes. Ik denk dat ik dinsdagavond  wel 10 keer in de booster ga. Met wie ik ga weet ik eerlijk gezegd nog niet. Misschien wel met  mijn hele familie, dan kunnen we wisselen maar ik weet niet of dat mag," zegt de blije winnaar.

Volledig scherm
Na de opening worden de muntjes ingeruild voor gratis kaartjes en VIP-arrangementen © Foto Alfred de Bruin

Wethouder Lok is heel trots op de Roosendaalse kermis. ,,We zijn er volgens mij weer dankzij onder anderen kermismeester Corné Kriesels in geslaagd om een prachtige kermis weg te zetten. De weersverwachtingen zijn voor de komende week ook prima, niet te warm maar wel goed voor een kermisbezoek dus we verwachten veel bezoekers."

,, Vooral zondag beloofd het heel druk te worden wanneer de Boels Ladies Tour in Roosendaal eindigt. Met een tijdrit van één tot vijf uur met start en finish naast de kermis op de Kade."

Kermisronde

Zondagmorgen is er voor aankomst van Ladies Tour de traditionele Kermisronde. Om 10.00 uur starten de Nieuweling meisjes . De Junior meisjes rijden hun race om 11.30 uur.

De kermis mis is ook op zondagmorgen in de autoscootertent op het EKP-terrein. Meer dan 250 kerkgangers nemen plaats in en bij de botsauto's in plaats van de kerkbanken. 

De volstrekt unieke manier waarop kermisaalmoezenier Bernard van Welzenes de dienst leidt met de nodige humor trekt niet alleen kermisexploitanten, maar heel veel Roosendalers komen naar de kermis mis.

Volledig scherm
Roosendaal - 31/08/18 - Gretige handjes om de muntjes, die door de wethouder de lucht in werden geschoten, te verzilveren © Chris van Klinken/Pix4Profs
Volledig scherm
Roosendaal - 31/08/18 - De aftrap van de kermis dmv confetti in de lucht spuiten maar ook waardemuntjes © Chris van Klinken/Pix4Profs
  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”