Volledig scherm
© ThinkStock

Roosendaalse Jazzsessies opnieuw van start

ROOSENDAAL - Vorig theaterseizoen vonden er ter gelegenheid van 750 jaar Roosendaal een aantal succesvolle jazzsessies plaats in De Kring. Drie vaste begeleiders lieten een aantal wisselende solisten schitteren in vooraf afgesproken jazzstandards. 

Die sessies krijgen dit seizoen een vervolg. Op zondagmiddag 1 september vindt de eerste van een nieuwe reeks plaats. Musici die willen deelnemen aan de sessie kunnen zich aanmelden bij de organisatie met onderstaande link. Coördinator van de sessies is de Roosendaalse musicus Ton van de Geijn. 

,,Ook dit jaar maken we gebruik van een pool van muzikanten die we in de loop der tijd hebben samengesteld. Hen wordt gevraagd aan te geven welke stukken, in welke maatsoort en in welk tempo ze wensen te spelen. Dat verschaft zekerheden, al blijft het spannend om als solist door het vaste beroepstrio begeleid te worden. Het is altijd leuk als nieuw talent zich aanmeldt. Het is leuk als jong en oud, door en met elkaar, op verschillende niveaus hun liefde voor jazz komen tonen. Onder het genot van een drankje kun je genieten van sfeervolle jazzmuziek, verassende combinaties en bijzondere optredens.”

Jazzsessie 1 september: Locatie: theatercafé van De kring, Kerkstraat 1 te Roosendaal. Aanvang 15:00 uur. De toegang is gratis. Aanmelden via info@jazz750.nl

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.