Volledig scherm
PREMIUM
Roosendaalse Hurks-kamer geopend in Parrotia. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

Roosendaalse Hurks-kamer geopend in Parrotia

FotoalbumROOSENDAAL -  Wethouder Toine Theunis heeft donderdagmiddag door de deuren te openen de Hurks-kamer in gebruik genomen in Parrotia. De Hurks-kamer is gevestigd in de voormalige burgemeesterskamer van het Emile van Loonhuis, onderdeel van Parrotia in Roosendaal.

Volledig scherm
Roosendaalse Hurks-kamer geopend door wethouder Theunis in Parrotia. Foto Alfred de Bruin © BN DeStem

De burgemeesterskamer kan gebruikt worden als spreekkamer en vergaderruimte door meerdere organisaties. Het Hurks Genootschap is een van de nieuwe gebruikers. Met financiële steun van Cultuur Verbindt Roosendaal heeft het genootschap de kamer en de oude trouwzaal ernaast mogen inrichten. De Hurks-kamer is door iedereen te reserveren als ruimte bij de bibliotheek VANnU.

  1. Leer kind op school om te gaan met emoties
    Geef uw mening

    Leer kind op school om te gaan met emoties

    Het leren omgaan met emoties zou een vast onderdeel moeten worden op scholen. De druk die veel opgroeiende kinderen vandaag de dag voelen, zorgt bij steeds meer van hen voor problemen. Een reden daarvoor is dat zij vaak niet weten om te gaan met de emoties die daarmee gepaard gaan. Dit kan leiden tot depressies en in het ergste geval (pogingen tot) zelfmoord. In 2017 pleegden bijna twee keer zoveel Nederlandse jongeren zelfmoord ten opzichte van het jaar daarvoor.