Volledig scherm
Roosendaalse handhavers slingeren afvaldumpers op de bon: 389 euro boete. Foto Handhaving Roosendaal © Handhaving Roosendaal

Roosendaalse handhavers slingeren afvaldumpers bij de Jumbo op de bon: 389 euro boete

ROOSENDAAL - Handhavers van de gemeente Roosendaal hebben maandag twee Roosendalers in de kraag gevat die hun afval illegaal hadden gedumpt aan de Van Beethovenlaan. 

De handhavers kwamen de twee mannen op het spoor bij het doorpluizen van het gedumpte afval, daar zat spul tussen dat naar hun adressen te herleiden was. De mannen krijgen elk een boete van 389 euro. 

Acht zakken

Volledig scherm
Het containerpark bij de Jumbo aan de Van Beethovenlaan is een geliefde plek onder afvaldumpers. © Google Maps

Die mannen hadden volgens gemeentewoordvoerder Jeroen Steenmeijer samen ongeveer acht zakken afval weggezet bij het containerparkje bij de Jumbo-supermarkt aan de Van Beethovenlaan. Dat is sowieso een geliefde plek van afvaldumpers, er komen op sociale media regelmatig foto's voorbij van volle vuilniszakken en andere troep die daar achtergelaten is. 

Vuile handen

Steenmeijer: ,,Onze boa's (buitengewoon opsporingsambtenaren, CH) zijn niet te flauw om de handen daar letterlijk aan vuil te maken. We onderzoeken alle afvaldumpingen grondig om te zien of we de daders kunnen achterhalen, maar dat lukt lang niet altijd. Nu wel.’’ De boa's zochten de mannen op en die bekenden inderdaad het afval daar te hebben weggezet. 

Steenmeijer: ,,Wat ook helpt, is dat het containerparkje daar een tijdje geleden is verplaatst. Daardoor komt het in het zicht te staan van de camera's die daar hangen. We kunnen die hoek daardoor wel iets beter in de gaten houden.’’ 

Westrand

Ook het doorspitten van afval aan het Sint Lucasplein in de Westrand leverde adresgegevens op. Ook die mensen kunnen een bezoek van de handhavers verwachten, kondigt Handhaving Roosendaal zelf op Twitter aan.

Volledig scherm
Roosendaalse handhavers slingeren afvaldumpers op de bon: 389 euro boete. Foto Handhaving Roosendaal © Handhaving Roosendaal