Volledig scherm
PREMIUM
Graffiti Jam in en om de loods aan de Oostelijke Havendijk, ook Sfeerstrand werd deze editie bespoten in Roosendaal. Foto Peter van Trijen © peter van trijen/pix4profs

Roosendaalse Graffiti Jam: van treinspuiter tot kunstenaar

VIDEOROOSENDAAL - Er is geen omgeving beter geschikt voor een graffiti evenement als de grauwe Oostelijke Havendijk in Roosendaal. Daar fungeerde de voormalige fabriek van Wubben Oliebewerking het afgelopen weekeinde als schildersdoek voor tweehonderd graffiti-artiesten uit binnen- en buitenland.

Volledig scherm
Vierde Graffiti Jam in Roosendaal weer groter feestje aan de Oostelijke Havendijk © Foto Alfred de bruin

Wie de opkomst van de graffitispuiters begin jaren tachtig meemaakte, zoals de schrijver van dit artikel, kon niet bevroeden dat deze rebelse kunstuiting ruim 35 jaar later nog springlevend zou zijn.

Op het netvlies gebrand staan de tekeningen op treinstellen van de metro in New York, terwijl uit de gettoblaster The Message van Grandmaster Flash schalde. Het was ook de tijd dat de later bewierrookte graffitikunstenaar Jean-Michel Basquiat onder de vleugels van Andy Warhol doorbrak.

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement