Rottweiler Finn uit Roosendaal is wereldkampioen
Volledig scherm
Rottweiler Finn uit Roosendaal is wereldkampioen © Munanis

Roosendaalse Finn beste speurhond van de wereld

ROOSENDAAL - Finn vom Erpenstein is de volledige naam van de Roosendaalse Rottweiler die zich sinds afgelopen weekeinde wereldkampioen mag noemen. Niet één hond is beter in de combinatie speuren, gehoorzamen en het pakwerk. 

 1. Ultieme poging om bouw megahal Campus A58 te stoppen: ‘Maar het wordt heel moeilijk’
  PREMIUM

  Ultieme poging om bouw megahal Campus A58 te stoppen: ‘Maar het wordt heel moeilijk’

  ROOSENDAAL - Worden de verleende vergunningen voor de bouw van megahal Campus A58 alsnog vernietigd? Op 23 juni buigt de rechtbank in Breda zich daarover in een bodemprocedure tussen actiecomité CA58.nl en de gemeente Roosendaal. Maar CA58.nl heeft daar weinig vertrouwen meer in: ,,De kans dat de rechter oordeelt dat alles afgebroken moet worden, lijkt ons erg klein. Maar we moéten dit proberen.’’
 2. Openluchttheater Nispen verheugt zich op het seizoen: ‘Vieren dat het hier weer bruist’

  Openlucht­the­a­ter Nispen verheugt zich op het seizoen: ‘Vieren dat het hier weer bruist’

  NISPEN - Wegen die werden afgesloten, families die elkaar niet meer mochten opzoeken, geliefden die elkaar niet meer konden kussen: het leven aan de grens raakte versnipperd door de eerste lockdown. Het inspireerde zanger en gitarist André van den Boogaart uit Baarle-Nassau voor de show ‘Grensgevallen’, die hij zaterdag met zijn band De Tornado’s speelt in het Openluchttheater Nispen (OLTN).
 3. Oudenbosch’ paar is slachting onder vogels beu: ‘Er wordt geschoten op alles dat vliegt’
  PREMIUM

  Oudenbosch’ paar is slachting onder vogels beu: ‘Er wordt geschoten op alles dat vliegt’

  OUDENBOSCH - ,,Het is een slagveld, meneer, Ik ben met de politie het land op geweest en heb alles laten zien. Er wordt een bloedbad aangericht onder de vogels.” John Roza (61) uit Oudenbosch kan er niet meer tegen. Vrijwel dagelijks wordt er op de akker naast zijn appartement in De Boschpoort gejaagd op alles dat kan vliegen. Meeuwen, duiven, kauwen, zelfs raven leggen het loodje. Tientallen foto's van dode vogels tonen zijn gelijk aan.