Volledig scherm
Zussen Anouck en Ronja. © Tonny Presser

Roosendaalse dochters overleden Corné Pieterse krijgen toch dossier van OM

ROOSENDAAL - De zussen Anouck en Ronja Bruijns uit Roosendaal, die eerder opheldering vroegen over de dood van hun vader in 2007, krijgen alsnog het sectierapport en toxicologisch rapport van het Openbaar Ministerie. Ook heeft zich een getuige opnieuw gemeld.

De zussen Bruijns waren nog jong toen hun vader Corné Pieterse in 2007 aan de Langedijk in Tilburg werd aangehouden omdat hij zich verward zou hebben gedragen. Tijdens die arrestatie door vier agenten overleed de Tilburger. Volgens de officiële lezing door het OM zou amfetamine in het bloed voor hartfalen bij Pieterse hebben gezorgd. De zussen, inmiddels 25 en 23 jaar, twijfelen aan die lezing. Zij denken dat hun vader mogelijk om het leven kwam doordat er een nekklem werd gebruikt.

Rouwverwerking
Om die reden willen Anouck en Ronja Bruijns het sectierapport en toxicologisch rapport opnieuw door een onafhankelijk forensisch patholoog laten bekijken. Lange tijd was het OM zeer terughoudend in het verstrekken van het rapport. Nu is justitie daar toch toe bereid. Volgens een woordvoerster van het OM in het kader van 'rouwverwerking'.

​Getuige
Naar aanleiding van de publicatie in deze krant over de zaak, meldde ook een getuige zich bij Peter Schouten, de advocaat van de zussen. De man is één van de zes getuigen die kort na de dood van Pieterse in 2007 een getuigenis aflegden. Vijf van die verklaringen zouden niet belastend zijn geweest voor de betrokken agenten. De verklaring van de nu verschenen getuige was dat wel. In zijn getuigenis uit 2007 vertelt hij: 'Eén politieman hield het slachtoffer zeer stevig met een wurggreep vast. De rest van de politiecollega's lagen er bovenop om zijn lichaam en vooral ledematen in bedwang te houden.'

Advocaat Peter Schouten heeft vrijdag een gesprek met het Openbaar Ministerie. Ook krijgt Schouten vrijdag inzage in het oorspronkelijke proces-verbaal, met daarin de andere getuigenverklaringen.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.