Logo bsc roosendaal
Volledig scherm
Logo bsc roosendaal © Sport102 Bs

Roosendaalse BSC oefent tegen het nationale elftal van de Salomonseilanden: ‘Klein stuntje zou mooi zijn’

ROOSENDAAL/SALOMONSEILANDEN - Interlandvoetbal bij de Roosendaalse voetbalclub BSC. Wie echter hoopt een glimp op te kunnen vangen van spelers van het kaliber Lionel Messi, Kylian Mbappé of Sergio Ramos zal de verwachtingen iets bij moeten stellen. 

In plaats daarvan komen onder andere Tutizama Tanito, Andrew Rarangia en Desmond Tutu (de reservekeeper, niet de bisschop) naar sportpark Vierhoeven. BSC oefent op zaterdag 25 mei namelijk tegen het nationale elftal van de Salomonseilanden. 

Volksliederen

Quote

Normaal gesproken maken we geen kans, maar zij spelen de dag van tevoren ook al een wedstrijd. Dat kan een voordeel zijn. Een klein stuntje zou mooi zijn

Ad van Tilburg, voorzitter BSC

Het is voor het eerst dat BSC tegen een nationaal elftal speelt. Dat gaat gepaard met alle officiële zaken die ook bij het Nederlands Elftal te zien en te horen zijn, dus met vlagdragers én volksliederen. Voorzitter Ad van Tilburg is in zijn nopjes met het komst van het elftal.

Dat de selectie van de Salomonseilanden naar Roosendaal komt, is te danken aan de Netherlands Oceania Support Foundation, een Nederlandse stichting die het voetbal in Oceanië wil promoten. 

Wim Rijsbergen

Van Tilburg: ,,Vorig jaar waren we ook al in gesprek met die stichting om een team uit dat gebied naar hier te halen, dat ging toen op het laatst niet door. We zijn vervolgens contact blijven houden en daar komt dit nu uit.’’ Ook het team van de Salomoneilanden kent een Nederlands tintje: de club wordt getraind door oud-international Wim Rijsbergen. Eerder was Hans Kraay jr. voor die functie in beeld, maar hij bedankte. Hij vond het te ver vliegen. 

101 jeugdspelers

De wedstrijd op het sportpark aan de Nispenseweg begint om 15.00 uur. Voorafgaand aan dat duel nemen 101 BSC-jeugdleden het op tegen de gasten. Om 15.00 uur wordt de interland afgetrapt. Aansluitend vindt er nog een dansvoorstelling in de kantine van BSC plaats. Toegang kost drie euro.

‘Geen enkele kans’

Maar, misschien wel de belangrijkste vraag, heeft BSC een kans tegen de huidige nummer 139 van de wereld? Van Tilburg: ,,Normaal gesproken maken we geen enkele kans, maar zij spelen toevallig de dag van tevoren ook al een wedstrijd. Dat kan een voordeel zijn. Een klein stuntje zou mooi zijn.’’

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van BSC