Roosendaalse bioscoop gaat verhuizen

Eigenaar Carlo Lambregts sluit over enkele jaren de City-bioscoop aan de Brugstraat in Roosendaal. Met de gemeente is hij in nauw overleg over de bouw van een nieuwe bioscoop aan de Nieuwstraat. De historische bioscoop aan de Brugstraat biedt Lambregts te koop aan.

,,Geschikt voor appartementen'', zo prijst hij het gebouw met vier bioscoopzalen aan. Begin dit jaar was er twijfel over de nieuwbouw, maar door het succes van zijn nieuwe bioscoop in Bergen op Zoom is Lambregts helemaal overstag. ,,Daar komen drie keer meer bezoekers dan ik had ingeschat. Ik verwacht in Roosendaal hetzelfde effect.'' In Bergen op Zoom opende Lambregts in juli de nieuwe bioscoop Cinema Kiek in de Pot. Ook in Etten-Leur heeft hij sinds 2009 een nieuwe bioscoop. 

In Roosendaal heeft Lambregts het braakliggend terrein op het oog tussen het politiebureau, schouwburg De Kring en winkelcentrum De Biggelaar (met parkeergarage). In het bestemmingsplan voor de binnenstad is de mogelijkheid voor een bioscoop al meegenomen. Het doel is zoveel mogelijk voorzieningen in de sector 'vermaak' samen te brengen in dit deel van het Roosendaalse centrum. ,,Als het daar niet lukt, wil ik een andere plek. Maar daar is nog helemaal geen sprake van.'' De gemeente is volgens hem bezig met studie naar de verkeersstroom in de Nieuwstraat, als daar de bioscoop komt.