Volledig scherm
Lopers groot en klein lopen massaal door de Eekhoorndreef tijdens de avondvierdaagse in Roosendaal. © Peter van Trijen/Pix4Profs

Roosendaalse avondvierdaagse ‘loopt gesmeerd’

ROOSENDAAL -  Met stralend weer hebben 3.010 ingeschreven deelnemers  dinsdagavond hun kilometers weer gelopen tijdens de Roosendaalse avondvierdaagse. Wandelaars kunnen in Roosendaal kiezen tussen 3, 6 of 10 kilometer.

,,Ideaal wandelweer, de zon schijnt lekker maar het is nog niet te warm. En tussen de bomen lopend in de bossen te zuiden van Roosendaal speelt de wind ook geen rol,” vertelt avondvierdaagse voorzitter Ronny Weemaes.

Weemaes is trots dat de drieduizend lopers weer is gehaald. ,,Het weer helpt natuurlijk wel, mede dankzij onze honderdendertig ervaren vrijwilligers loopt het ook allemaal gesmeerd. Met de introductie van de  3 kilometer is het aantal jonge lopers flink gestegen. In totaal komen we boven de 5.000 wandelaars. De meeste ingeschreven deelnemers komen van de basisscholen, vandaar dat er familie, veel ouders, zusjes en broertjes, meelopen.” 

Donderdag is weer het traditionele defilé van de avondvierdaagse, waarbij de deelnemers aan het Roosendaalse publiek voorbijtrekken. Op de laatste avond van de wandelvierdaagse worden de deelnemers door het looporkest van Muziekvereniging Roosendaal bij Het Sterrenbos opgevangen. Vanaf 19.30 uur gaat de optocht, vooropgegaan door het orkest, door een deel van de wijken Kortendijk en Langdonk.