Roosendaal wordt de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met dumpingen van afval. Vooral bijzettingen zijn de gemeente een doorn in het oog. De gemeente probeert de daders altijd te achterhalen en die zo te beboeten.
Volledig scherm
PREMIUM
Roosendaal wordt de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met dumpingen van afval. Vooral bijzettingen zijn de gemeente een doorn in het oog. De gemeente probeert de daders altijd te achterhalen en die zo te beboeten. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Roosendaal worstelt met afvaldump: ‘Het is een mentaliteitskwestie’

ROOSENDAAL - Roosendaal worstelt met afvaldump. Verschillende (ondergrondse) containerparken in de stad zijn regelmatig het doelwit van bijzettingen: afval wordt niet in de bakken gegooid, maar er simpelweg naast gezet. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen ziet het er niet uit, het brengt ook gezondheidsrisico's met zich mee. 

Populaire dumpplekken zijn met name het containerparkje bij de Jumbo aan de Van Beethovenlaan, de bakken bij de Gerard Doustraat, het Alfred Ostplein en de Burgemeester Freijterslaan in de Westrand en de parkjes aan de Kroevenlaan.

  1. Binnenkijken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films
    PREMIUM

    Binnenkij­ken in de nieuwe bioscoop van Roosendaal: hier kijk jij straks naar de nieuwste films

    ROOSENDAAL - Meters aan rode stof hangen al aan de muur. Bussels koperdraadjes verraden precies waar de speakers komen te hangen. Op de gigantische houten hellingen staat tot op de millimeter afgetekend waar de stoelen moeten komen. De muren achterin staan zo glad als een spiegel, klaar voor zes enorme doeken. Langzaam maar zeker begint het immense gebouw aan de Nieuwstraat écht op een bioscoop te lijken.