Volledig scherm
PREMIUM
Roosendaal wordt de laatste tijd regelmatig geconfronteerd met dumpingen van afval. Vooral bijzettingen zijn de gemeente een doorn in het oog. De gemeente probeert de daders altijd te achterhalen en die zo te beboeten. © Pix4Profs/Peter Braakmann

Roosendaal worstelt met afvaldump: ‘Het is een mentaliteitskwestie’

ROOSENDAAL - Roosendaal worstelt met afvaldump. Verschillende (ondergrondse) containerparken in de stad zijn regelmatig het doelwit van bijzettingen: afval wordt niet in de bakken gegooid, maar er simpelweg naast gezet. Met alle gevolgen van dien. Niet alleen ziet het er niet uit, het brengt ook gezondheidsrisico's met zich mee. 

Populaire dumpplekken zijn met name het containerparkje bij de Jumbo aan de Van Beethovenlaan, de bakken bij de Gerard Doustraat, het Alfred Ostplein en de Burgemeester Freijterslaan in de Westrand en de parkjes aan de Kroevenlaan.

  1. Ziekenhuispersoneel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’
    PREMIUM

    Ziekenhuis­per­so­neel Bravis en Amphia beraadt zich op nieuwe acties: ’Het leeft steeds meer’

    BERGEN OP ZOOM/BREDA - De kans is groot dat zorgpersoneel van Bravis ziekenhuis en Amphia in Breda meedoet met de aangekondigde landelijke ziekenhuisactie op 20 november. Arjan van de Broek van het actiecomité in Amphia zegt dat de actiebereidheid alleen maar groeit omdat er geen beweging zit in het, volgens hem, zeer povere cao-aanbod van de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen. Ook Wessel van Meer, trekker van de acties in Bravis, gaat ervan uit dat het Roosendaals/Bergse ziekenhuis weer aanhaakt.