Volledig scherm
© John Lazaroms

Roosendaal wil snel wifi in binnenstad

ROOSENDAAL - De komst van gratis wifi in de Roosendaalse binnenstad mag wat de fractie van de Roosendaalse Lijst betreft, in een stroomversnelling komen. Het aanbieden van gratis wifi past volgens de fractie bij een gastvrije binnenstad. Wethouder Cees Lok wordt gewezen op de 120 miljoen subsidie die het Europees Parlement heeft uitgetrokken voor wifi-hotspots in 6.000 tot 8.000 gemeenten in Europa. 

Lok is op zijn beurt mogelijk nog ongeduldiger dan de Roosendaalse Lijst. Het tempo waarin de subsidie wordt verstrekt, is naar zijn zin te traag. Al past het aanbod vanuit Brussel in zijn streven om zoveel mogelijk co-financiering te vinden voor de aanleg van wifi-hotspots in de binnenstad. Het geld is pas vanaf 2019 beschikbaar. 

Lok heeft lange tijd gezegd dat 4G een beter alternatief is voor wifi en dat de ontwikkelingen rondom 4G snel gaan. De wethouder laat de Roosendaalse Lijst weten dat hij nu helemaal voor wifi gaat en dat er gewerkt wordt aan een systeem om dit in de binnenstad gratis aan te bieden, in combinatie met optimale service in het parkeren en een loyaliteitsstrategie. Begin 2016 werd al over dit systeem gesproken, het moet zorgen voor klantenbinding en kortingen op bijvoorbeeld het parkeren. 

Volgens Lok wordt er nog altijd gesproken met ondernemers en eigenaren van vastgoed over belangstelling en mogelijkheden. 'Roosendaal staat aan de vooravond om toonaangevend te zijn op het gebied van smart retail in Nederland', laat Lok de Roosendaalse Lijst weten. Voor de interactie met de klanten is wifi nodig, waardoor het plan om zich te richten op 4G door Lok wordt losgelaten.