Roosendaal wil mensen laten genieten van graffiti

De gemeente Roosendaal omarmt graffiti en ziet daar alleen maar voordelen van in: meer kunst in de stad en minder illegaliteit.

Naar schatting zijn al honderden van die kunstenaars bezig geweest in The Loods. Dat is een groot leegstaand pand aan de Roosendaalse Oostelijke Havendijk, waar graffiti-artiesten hun gang mogen gaan. De beheerder is Remco van den Beemd (37). “De gemeente vroeg mij in 2014 wat betonnen blokken op te leuken, die de leerlingen van het Kellebeek College via de Passerelle naar het station moesten leiden. Ik zei: ‘Dat wil ik wel doen, maar dan ergens binnen.’ Het was hartje winter.”

De gemeente had deze loods nog leeg staan. Van den Beemd: “Een ander voordeel was dat ik graffiti-artiesten die voorheen op illegale plekken spoten, nu legaal de ruimte kon geven.” Eerder had de gemeente al een muur in de Nieuwstraat beschikbaar gesteld. Ook de Markt- en Kadetunnel staan vol graffiti.

De Roosendaalse wethouder Saskia Schenk-Dekkers voelt er wel wat voor om de graffiti-artiesten meer legale plekken te gunnen. “Ik wil die gasten best kansen geven. We zijn daarover in gesprek, maar concrete plannen zijn er nog niet. Het moet allemaal wel in het totaalplaatje van onze gemeente passen.” 

  1. Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal
    Play

    Angela Schijf voetbalt met jeugd in Roosendaal

    Actrice en ambassadrice Angela Schijf van stichting Het Vergeten Kind opende maandagmiddag de fonkelnieuwe ontspanningstuin van jeugdzorginstelling Juzt De Driekant in Roosendaal. De Lions Club heeft met tal van acties 30.000 euro op gehaald voor de realisatie van de tuin. De stenen tuin is veranderd in een plek waar kinderen uit de instelling kunnen spelen, maar ook rustig kunnen zitten en kletsen. Schijf, die donderdag nog de Zilveren Televizier-Ster Actrice voor haar rol in Flikken Maastricht won, probeerde alles gelijk uit met de kinderen.