Volledig scherm
online en betaald Een portemonnee met geld © Rijnhout Media

Roosendaal waarschuwt subsidieaanvragers: ‘We zijn nu echt streng: te laat is te laat’

ROOSENDAAL - ‘Wees op tijd! We zijn nu echt streng: te laat is te laat.’ Wethouder Inge Raaijmakers roept Roosendaalse verenigingen en organisaties op vooral niet te lang te wachten met hun subsidieaanvraag voor 2020. ,,Want het zou zonde zijn als partijen daardoor subsidie mislopen.’’

Dat aanvragen kan vanaf maandag 1 juli en uiterlijk tot en met maandag 30 september. Het subsidiesysteem van Roosendaal is met ingang van dit jaar ingrijpend op de schop gegaan. Waar vroeger veel bedragen werden toegekend op basis van historie en relatie, wilde Roosendaal een nieuw systeem dat meer open en transparant is. Dat zorgde aanvankelijk voor wat ongerustheid in Roosendaal, want dit betekent dat ook partijen van buiten Roosendaal aanvragen mogen indienen. 

Inloopspreekuur

Om clubs tegemoet te komen voor de eerste aanvraag in het nieuwe systeem houdt de gemeente op donderdag 4 juli van 16.00 uur tot 20.00 uur een inloopspreekuur in het stadskantoor. Daar kunnen technische en procedurele vragen behandeld worden. 

Duidelijkheid

Op 2 oktober maakt de gemeente bekend hoeveel aanvragen er per subsidieregel zijn binnengekomen. Uiterlijk half december moeten alle partijen weten of ze wel of geen subsidie krijgen. Voor partijen die een subsidie van minimaal één miljoen euro of voor meer dan vier jaar aanvragen, krijgen uiterlijk op 1 november duidelijkheid.