Volledig scherm
In 2017 vond de tweede editie van Roosendaal Swingt in het park plaats. © Tonny Presser © 2017

Roosendaal Swingt in het park na een jaartje afwezigheid terug in Emile van Loonpark

ROOSENDAAL - Vier avonden muziek van Roosendaalse artiesten in het Emile van Loonpark: Roosendaals Swingt in het park is na één jaar afwezigheid weer helemaal terug. Dat laat Dennis van Velthoven van het organiserende Eventiz weten. 

Na twee succesvolle edities in 2016 (zo'n 300 bezoekers per avond) en 2017 (ongeveer 400 bezoekers per avond) leek niks een minstens evenzo succesvolle derde editie nog in de weg te staan. 

Pas op de plaats

Het liep iets anders, Eventiz zag de subsidiestroom zo goed als opdrogen en durfde het risico voor een derde editie simpelweg niet te nemen, zegt Van Velthoven. ,,Er zijn geen vaste faciliteiten in het park, dus zaken als toiletten moeten we allemaal apart inhuren. Dat kost geld.’’

Hij besloot een jaar pas op de plaats te maken. Geen makkelijk besluit, herinnert Van Velthoven zich: ,,We moesten veel mensen teleurstellen, we hadden het programma al helemaal rond.’’

Terug

Maar een jaar later hangt de vlag er totaal anders bij en staan er 'gewoon’ vier avonden muziek in het Emile van Loonpark gepland. Enige verandering: de concertreeks verschuift van donderdag naar dinsdag. Alleen de eerste avond op 8 augustus met het duo Verbraak en Van Bijnen vindt op donderdag plaats. Van Velthoven: ,,Want anders zitten we op de dag na De Draai, dat is misschien niet heel handig.’’

DJ-avond

Ook nieuw: waar Roosendaal Swingt in het park normaal bandjes te gast heeft, op dinsdag 13 augustus is er een aparte dj-avond met optredens van Royal Apollo en De Mannen van Weleer XL. ,,We willen dat eens proberen, kijken of het aanslaat.’’ Op dinsdag 20 augustus treedt H!P op, de band Squander Squad sluit de serie op 27 augustus af. 

Iedere avond begint steevast om 19.00 uur met een voorprogramma. Welke artiesten dat voorprogramma gaan vullen, houdt Van Velthoven nog even geheim. Die namen worden de komende tijd bekend gemaakt op de Facebook-pagina van het evenement: facebook.com/roosendaalswingtinhetpark.

 1. Geef de wethouder een baan

  Geef de wethouder een baan

  Als we de cijfers mogen geloven, zijn er in West-Brabant ongeveer evenveel vacatures al werklozen. Als arbeid een homogeen goed was, was het probleem snel de wereld uit. Dan waren er niet te veel varkenshouders en te weinig weervissers, sloten vraag en aanbod exact op elkaar aan. Helaas worden wij stervelingen vanaf de wieg een zekere richting opgeduwd en komen talenten, kennis en vaardigheden boven drijven, die soms voor geen meter aansluiten op de arbeidsmarkt.
 2. Perplex leeft eigen sprookje: theatergroep verbindt generaties op podium
  PREMIUM

  Perplex leeft eigen sprookje: theater­groep verbindt generaties op podium

  BREDA - Er was eens... een clubje van vijf studievrienden en -vriendinnen dat een muziekgroepje oprichtte. Vier decennia vooruit in de tijd naar 2020 - dat kan in sprookjes - en het clubje bestaat nog steeds. Onderweg kwam er een vijfmans combo bij, de oorspronkelijke vijf kregen nakomelingen en intussen staat het hele zwikkie op het podium. Waarbij de kinderen intussen de regie mede in handen namen en hun ouders aansturen.