Volledig scherm
Zo komt de ijsbaan te liggen op de Markt © Foto: Roosendaal On Ice

Roosendaal On Ice: Nieuw bestuur én een buitenbaan

ROOSENDAAL - Voor de vijftiende keer staat er in de wintermaanden een schaatsbaan in het centrum van Roosendaal. Vanaf vrijdag zes december is er weer volop ijspret op de Markt.    

,,We hebben dit jaar veel geld geïnvesteerd en goed geluisterd naar de wensen van de Roosendaler. Volgende week dinsdag starten we met de opbouw ", aldus de nieuwe voorzitter van het bestuur van de ijsbaan, Mark van Dooren. 

Nieuw bestuur

Vorig jaar kondigde het bestuur aan ermee te stoppen. ,,Dat was voor ons het moment om in te stappen". Het nieuwe bestuur bestaat uit: Mark van Dooren, Michael Kamphuis, Olav Posthumus, Henri Mathijssen en Sjoerd Verbraak. ,,We willen vernieuwen om aan de wens die er al jaren is te voldoen. Een nieuwe naam, Roosendaal On Ice en dit jaar ligt er 200 vierkante meter meer ijsvloer". 

Quote

We willen vernieuwen om aan de wens die er al jaren is te voldoen

Mark van Dooren, Voorzitter Roosendaal On Ice

Buitenbaan

Voor het eerst ligt er dit jaar een gedeelte van de ijsbaan in de buitenlucht. ,,We hebben die overdekte baan gewoon nodig voor het schoolschaatsen. De uitstraling van een open baan is 100 keer mooier en sfeervoller en nu hebben we het allebei. Het plaatje van een open baan met alle terrassen eromheen voor het Raadhuis is gewoon geweldig", zegt Sjoerd Verbraak. 

Quote

Je kunt nu van binnen naar buiten schaatsen

Sjoerd Verbraak, Bestuurslid

,,Je kunt nu van binnen naar buiten schaatsen. Er staat een horecapaviljoen, je kunt schaatsen huren en er is een schaatsterras. We willen meer kwaliteit uitstralen. De aankleding is wat sjieker en er is deugdelijk sanitair”, vult Van Dooren aan. 

Tekst gaat verder onder foto.  

Volledig scherm
Nieuwe logo Roosendaal On Ice © Foto: Roosendaal On Ice

Roosendaal On Ice

Het bestuur heeft grote plannen en durft die ook uit te spreken. ,,We gaan schoolschaatsen met ongeveer 5000 leerlingen uit het basis- en voortgezet onderwijs. De BVR curling-competitie komt weer terug én vanaf dit jaar ook het Open Roosendaalse Curling kampioenschap. Iedereen kan daar aan meedoen. Er is ook ruimte voor speciale doelgroepen zoals begeleid wonen en speciaal onderwijs om te schaatsen. Iedere Roosendaler is welkom!". 

Vijf januari gaat de ijsbaan weer dicht. Kijk voor meer info op: www.roosendaalonice.nl.  

  1. Kaartverkoop Tullepetaons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’
    PREMIUM
    video

    Kaartver­koop Tullepeta­ons Klûnen: ‘Dit is een enorm gekkenhuis’

    ROOSENDAAL - Het is pas zondag 26 januari, maar de kaarten gingen vandaag al in de verkoop. Het Tullepetaons Klûnen leeft in Roosendaal. Om precies 13.11 uur gingen de 3.500 kaarten in de verkoop bij de ijsbaan op de Markt. Een dik uur later waren alle kaarten weg. ,,Ik ben om 10.30 uur vertrokken thuis. Ik ben er een heel jaar mee bezig", zegt Desiree die vooraan stond en de eerste kaarten wist te bemachtigen.