Volledig scherm
roosendaal - 20172906 - atik uitzendbureau bouwt aan gastelseweg 247 een 4 verdieping tellende arbeidsmigrantenhotel © peter van trijen/pix4profs

Roosendaal naar rechter om migrantenhotel

ROOSENDAAL - Het geplande migrantenhotel aan de Gastelseweg blijft op bezwaren stuiten.

De gemeente Roosendaal heeft afgelopen november een vergunning afgegeven voor de bouw van twee logiesgebouwen van vier verdiepingen, die onderdak moeten bieden aan 200 arbeidsmigranten. Daarop kwamen bezwaarschriften binnen van twee naburige bedrijven.

Maatregelen

Roosendaal heeft de plannen nu aangepast, waarmee volgens de gemeente voldoende aan de bezwaren tegemoet gekomen wordt. Concreet wordt een van de gebouwen een kwartslag gedraaid, waardoor het niet langer haaks op de Gastelseweg staat, maar parallel daaraan. Verder worden er extra geluidswerende maatregelen getroffen.

Rechter

De bezwaarmakers werden dinsdag op de hoogte gesteld van de aanpassingen. Piet van Rosendaal van metaalverwerker RAS Recycling, een van de bezwaarmakende bedrijven, laat weten dat voor hen de kous daarmee nog niet af is. ,,We beginnen pas net.'' De bezwaarmakers hebben een advocaat in de arm genomen en stappen naar de rechter.

Het complex is pal achter het pand van RAS Recycling gepland. Van Rosendaal maakt zich vooral zorgen dat de komst van een woonlocatie daar, zijn bedrijf in de bedrijfsvoering zal belemmeren.

Weerstand

In een eerder stadium stuitten de plannen van Atik Uitzendbureau om aan de Gastelseweg een woonlocatie voor arbeidsmigranten te bouwen ook al op weerstand. Bewoners die moesten worden uitgekocht vonden dat de gemeente geen marktconforme prijs voor hun huizen bood.

Vervolgens kwamen ook bewonersplatform Kalsdonk en de Ondernemersvereniging Borchwerf (OVB) in het verweer. Zij maakten zich zorgen dat de migranten in de wijk of op het bedrijventerrein zouden gaan rondhangen en overlast veroorzaakten, maar horen niet bij de huidige bezwaarmakers.

Bouw

In december werd bovendien bekend dat negentien Roosendalers protest hadden aangetekend tegen de plannen. Atik Uitzendbureau,  gaf overigens eind vorig jaar aan te zullen wachten met de bouw totdat de vergunning onherroepelijk is .

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bach componeerde het hele jaar door, dus ook voor kerstmis: Weihnachtsoratorium te beluisteren in Wouwse kerk

    Bach componeer­de het hele jaar door, dus ook voor kerstmis: Weihnachts­ora­to­ri­um te beluiste­ren in Wouwse kerk

    WOUW/OUDENBOSCH - In de donkere dagen voor kerst een artikel schrijven over de Matthäus Passion komt vreemd over. Toch is er alle aanleiding toe, want de Oudenbossche stichting, die jaarlijks Bachs meesterwerk rond Pasen laat uitvoeren, bestaat 25 jaar. Een jubileum waarin de stichting West-Brabant wil laten kennismaken met ander werk van Johann Sebastian Bach, meer specifiek het Weihnachtsoratorium.