Volledig scherm
roosendaal - 20172906 - atik uitzendbureau bouwt aan gastelseweg 247 een 4 verdieping tellende arbeidsmigrantenhotel © peter van trijen/pix4profs

Roosendaal naar rechter om migrantenhotel

ROOSENDAAL - Het geplande migrantenhotel aan de Gastelseweg blijft op bezwaren stuiten.

De gemeente Roosendaal heeft afgelopen november een vergunning afgegeven voor de bouw van twee logiesgebouwen van vier verdiepingen, die onderdak moeten bieden aan 200 arbeidsmigranten. Daarop kwamen bezwaarschriften binnen van twee naburige bedrijven.

Maatregelen

Roosendaal heeft de plannen nu aangepast, waarmee volgens de gemeente voldoende aan de bezwaren tegemoet gekomen wordt. Concreet wordt een van de gebouwen een kwartslag gedraaid, waardoor het niet langer haaks op de Gastelseweg staat, maar parallel daaraan. Verder worden er extra geluidswerende maatregelen getroffen.

Rechter

De bezwaarmakers werden dinsdag op de hoogte gesteld van de aanpassingen. Piet van Rosendaal van metaalverwerker RAS Recycling, een van de bezwaarmakende bedrijven, laat weten dat voor hen de kous daarmee nog niet af is. ,,We beginnen pas net.'' De bezwaarmakers hebben een advocaat in de arm genomen en stappen naar de rechter.

Het complex is pal achter het pand van RAS Recycling gepland. Van Rosendaal maakt zich vooral zorgen dat de komst van een woonlocatie daar, zijn bedrijf in de bedrijfsvoering zal belemmeren.

Weerstand

In een eerder stadium stuitten de plannen van Atik Uitzendbureau om aan de Gastelseweg een woonlocatie voor arbeidsmigranten te bouwen ook al op weerstand. Bewoners die moesten worden uitgekocht vonden dat de gemeente geen marktconforme prijs voor hun huizen bood.

Vervolgens kwamen ook bewonersplatform Kalsdonk en de Ondernemersvereniging Borchwerf (OVB) in het verweer. Zij maakten zich zorgen dat de migranten in de wijk of op het bedrijventerrein zouden gaan rondhangen en overlast veroorzaakten, maar horen niet bij de huidige bezwaarmakers.

Bouw

In december werd bovendien bekend dat negentien Roosendalers protest hadden aangetekend tegen de plannen. Atik Uitzendbureau,  gaf overigens eind vorig jaar aan te zullen wachten met de bouw totdat de vergunning onherroepelijk is .

BN DeStem gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

poll

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

Ik vind de feestweek voor Roosendaal 750 jaar prima en ga zeker bij evenement kijken.

  • Eens (55%)
  • Oneens (45%)
922 stemmen

poll

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

Is legale wietteelt in Bergen op Zoom en Roosendaal wenselijk?

  • ja (54%)
  • nee (46%)
1009 stemmen