Volledig scherm
Hesjes van MC Crypto © Gemeente Roosendaal

Roosendaal maakt einde aan illegaal clubhuis van MC Crypto aan de Gastelseweg

ROOSENDAAL - De gemeente Roosendaal heeft een einde gemaakt aan een illegaal clublokaal van motorclub Crypto. Die club runde in een loods aan de Gastelseweg ter hoogte van bedrijventerrein Borchwerf een clubhuis, inclusief professionele tapinstallatie. Dat is in strijd met het bestemmingsplan. 

De huurder kreeg vervolgens van de gemeente Roosendaal te horen daarmee te moeten stoppen. Zou ie dat niet vrijwillig doen, dan zou de gemeente overgaan tot ontruiming. De huurder heeft gekozen zelf te vertrekken. Waar de club gebleven is, is volgens een gemeentewoordvoerder niet bekend. ,,Maar we blijven ze in de gaten houden.’’

Actie

Quote

Lidmaat­schap van criminele motorclubs betekent automa­tisch een VIP-behande­ling door de overheid; deze mensen krijgen alle aandacht

Jacques Niederer, burgemeester van Roosendaal en voorzitter Taskforce Criminele Motorbendes

De gemeente en de politie kwamen het illegale clubhuis op het spoor na tips vanuit de omgeving. Tijdens een gezamenlijke actie van politie, justitie, de Belastingdienst en de gemeente Roosendaal op 4 april werd geconstateerd dat er inderdaad een illegaal clublokaal werd gerund. 

Binnen stonden onder meer een professionele tapinstallatie, flessen sterke drank, statafels, een pooltafel en een boksbalautomaat. Verder zijn er ook hesjes en andere spullen met het logo van MC Crypto aangetroffen. 

Opgedoekt

De huurder kreeg vervolgens van de gemeente Roosendaal tot 31 mei de tijd om zijn spullen te pakken. Bij een nacontrole bleek dat het clubhuis inderdaad was opgedoekt. 

Outlaw Motorcycle Gang

MC Crypto wordt tot de zogeheten Outlaw Motorcycle Gangs gerekend, motorclubs waarvan de leden zich met regelmaat niet aan de wet zouden houden. Leden van deze clubs worden dikwijls in contact gebracht met criminele activiteiten. 

MC Crypto zou zijn opgericht door enkele oud-leden van motorclub No Surrender, ook een Outlaw Motorcycle Gang. Politie en justitie houden dergelijke motorclubs nauwlettend in de gaten en treden regelmatig tegen deze club op. Eerder werden de Hells Angels en motorclub Satudarah al door de rechter verboden. 

VIP's

Burgemeester Jacques Niederer van de gemeente Roosendaal is voorzitter van de Taskforce Criminele Motorbendes van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant. ,,Ook al splitsen de grotere motorbendes zich nu op in kleine clubjes, we blijven deze lieden in de gaten houden’’, laat hij weten. ,,Lidmaatschap van criminele motorclubs betekent automatisch een VIP-behandeling door de overheid; deze mensen krijgen alle aandacht.’’