Volledig scherm

Roosendaal: horecagelegenheid betrapt op alcohol schenken aan minderjarigen

ROOSENDAAL - Inspecteurs van de gemeente Roosendaal constateerden zaterdagavond dat in een horecagelegenheid alcohol werd geschonken aan bezoekers jonger dan 18 jaar.

Dat gebeurde tijdens een handhavingsactie in het kader van de Drank- en Horecawet. Daarbij werden tussen 20.00 en 02.00 uur in de Roosendaalse binnenstad vijf horecagelegenheden en het Hap Stap Festival bezocht.

Identiteitsbewijs
Inspecteurs van het team Veiligheid, Toezicht en Handhaving constateerden dat bedienend personeel alcohol werd verstrekt aan meerdere jeugdige personen, zonder naar een identiteitsbewijs te vragen. Ook had een aantal minderjarigen alcohol in bezit. De inspecteurs hebben het personeel van betreffende horecagelegenheid hierop aangesproken. Ook de exploitant is op de hoogte gebracht. Aan de hand van dit rapport start de gemeente tegen de exploitant een bestuursrechtelijk handhavingstraject op​.

WK voetbal
Burgemeester Jacques Niederer: “De resultaten geven de noodzaak aan van het blijvend controleren. Ik breng nog maar eens in herinnering de afspraken die begin dit jaar zijn gemaakt met onder andere, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Roosendaal. Ook met de komende WK voetbalwedstrijden waar buitentaps vergund zullen worden, zal gecontroleerd blijven worden op de naleving van de Drank- en Horecawet."