In West-Brabant zijn de afgelopen jaren vaker acties gehouden waarbij mensen tuintegels in konden ruilen voor gratis groen om zo meer ruimte te maken voor biodiversiteit in hun achtertuin.
Volledig scherm
In West-Brabant zijn de afgelopen jaren vaker acties gehouden waarbij mensen tuintegels in konden ruilen voor gratis groen om zo meer ruimte te maken voor biodiversiteit in hun achtertuin. © Jos Hack

Roosendaal doet gooi naar NK Tegelwippen: ‘Wippen is belangrijker dan winnen’

ROOSENDAAL - Wippen is belangrijker dan winnen. Maar toch, Roosendaal hoopt stiekem een gooi te doen naar de titel Nederlands Kampioen Tegelwippen. Samen met nog eens 78 andere gemeenten bindt de stad de strijd aan wie tot eind september de meeste (tuin)tegels in weet te ruilen voor groen.

  1. Ridder Toon Naalden wordt overal voor gestrikt: ‘Ach, je rolt van het een in het ander’
    Onderscheiden

    Ridder Toon Naalden wordt overal voor gestrikt: ‘Ach, je rolt van het een in het ander’

    RUCPHEN - Een collega-buurtpreventist vroeg Toon op 26 april om samen een foto te gaan maken van een omgevallen lantaarnpaal. Bij terugkomst deed tot zijn verrassing een van zijn drie kinderen de deur open. Vervolgens kwamen zijn andere kinderen binnen. ,,Pas toen mijn vrouw zei ‘doe eens gauw nette kleren aan’, begon ik iets te vermoeden. En even later stond de burgemeester voor de deur’’.