Dansen op 1,5 meter afstand. Roosendaal Danst! gaat het proberen.
Volledig scherm
Dansen op 1,5 meter afstand. Roosendaal Danst! gaat het proberen. © Roosendaal Danst!

Roosendaal Danst! experimenteert met dansen op 1,5 meter

ROOSENDAAL - Dansen op 1,5 meter van elkaar? Dat kan toch niet. Immers, dicht bij elkaar dansen geeft een stimulerend en positief gevoel. Toch is artistiek leider Jacques van Meel van Roosendaal Danst! op zoek gegaan naar manier om het toch voor elkaar te krijgen. 

In een korte videofilm wil Van Meel laten zien wat nog mogelijk is in ‘het nieuwe normaal'. De video wordt donderdag 14 mei opgenomen in de binnenstad van Roosendaal. 

Expressie en vorm

Dans is een kunstvorm waarbij tijd, kracht en ruimte door middel van het lichaam, expressie en vorm geeft aan de menselijke emotie en de omgeving. Zo luidt het uitgangspunt van Van Meel. De afstandsnorm van 1,5 meter doet daar afbreuk aan. Van Meel onderzocht de mogelijkheden die overblijven als de dansers elkaar niet aan mogen aanraken, elkaar toch moeten inspireren en ook afstand moeten houden tot het publiek.

De uitdaging

Zo is dansen in de binnenstad, zoals tijdens het evenement Roosendaal Danst! in september, nu een uitdaging. Ook de energie en de de feedback van winkelend publiek en terrasbezoekers ontbreekt. Hoe het topch mogelijk is, zal in de videofilm te zien zijn. De opnamen zijn donderdag van 13.00 tot 15.00 uur en van 16.00 tot 18.00 uur in de Raadhuisstraat, op de Markt en de Nieuwe Markt.