Volledig scherm
© Marie-Thérèse Kierkels/Beeld Werkt

Roosendaal: 150 nieuwe vluchtelingen in 2017

roosendaal vluchtelingenROOSENDAAL - In het eerste halfjaar van 2017 moet de gemeente Roosendaal 59 vergunninghouders opvangen. Voor de tweede helft van dit jaar komen daar 92 bij. Zoals alle Nederlandse gemeenten heeft Roosendaal de wettelijke taak om mensen met de status van vluchteling een woning aan te bieden. Die aantallen staan in een taakstelling die steeds door het Rijk wordt opgelegd.

Om ervoor te zorgen dat de huisvesting en de voorbereiding op de inburgering goed verlopen heeft gemeente Roosendaal een overeenkomst afgesloten met de plaatselijke afdeling van VluchtelingenWerk. Ook met wooncorporatie AlleeWonen wordt samengewerkt. Vorig jaar moest Roosendaal nog 195 statushouders opvangen, in 2015 waren dat er 132. De opvang verliep vorig jaar zo voorspoedig dat er meer vluchtelingen een woning is geboden dan strikt noodzakelijk was.

  1. West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    West-Brabant heeft een groot tekort aan koks, schoonmakers en chauffeurs

    BREDA - De krapte op de arbeidsmarkt neemt sterk toe. Dat blijkt uit cijfers van het UWV in West-Brabant. Het aantal WW-uitkeringen daalde in een jaar tijd met 17 procent. Volgens het UWV blijft de groeiende vraag naar personeel niet langer beperkt tot de ict- en technische beroepen, maar komen daar tal van andere beroepen bij. Er is ook een alsmaar grotere vraag naar hoveniers, koks, schoonmakers, horecamedewerkers, bus- en vrachtwagenchauffeurs.