Volledig scherm
PREMIUM
© Ramon Mangold/Pix4Profs

Ronkende, snelle en mooie auto's bewonderen op Breda Airport

BOSSCHENHOOFD - Mooie auto's, ronkende auto's en snelle auto's, zaterdagmiddag op Breda International Airport. Aan de jaarlijkse GTC Rally werd voor het eerst een heus festival gehangen: op de showpaddock stonden zo'n vijfhonderd auto's geposteerd, afkomstig uit heel de wereld. Van een Italiaan tot een Japanner, van een Duitser tot een Amerikaan.

Werner Frencken uit Veldhoven zit met zijn vrouw op hun campingstoeltjes bij hun gele Ford Mercury -het wat onbekendere zusje van de Ford Mustang. Ze bezoeken zo'n drie of vier van dit soort evenementen per jaar. ,,Het niveau van auto's is hier hoog. Die rode McLaren daar, bijvoorbeeld", wijst hij vol bewondering. Met zijn eigen auto krijgt hij hier ook voldoende bekijks. Dat er vanmiddag nog een aantal rally's op het programma staan, is voor Frencken niet zo opwindend. ,,Ik hou van auto's, maar niet als ze heel snel gaan rijden."

  1. Kroniek van bevrijding West-Brabant nu in boekvorm
‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’
    PREMIUM

    Kroniek van bevrijding West-Bra­bant nu in boekvorm ‘Voor mijn familie was de oorlog altijd dichtbij’

    WEST BRABANT - Een kroniek van de bevrijding van West-Brabant, van dag tot dag. Niet eerder bracht deze krant zo'n gedetailleerde reconstructie als afgelopen najaar. Vanaf 1 oktober, de dag dat de Poolse bevrijders Baarle-Nassau binnen kwamen tot 9 november toen de laatste Duitse bezetters zich overgaven in Moerdijk. Journalist Henk van Ingen (48) dook in de archieven, trok zich terug in een vakantiehuis en schreef in 36 afleveringen hoe West-Brabant onder het juk van de Nazi's vandaan kwam. De verhalen werden 'gevreten’. Auteur Van Ingen kreeg voortdurend de vraag of er geen boekje van te maken valt.