Volledig scherm
Net als in 2015 zal het zondag weer tekeer gaan op de wedstrijdbanen aan de Westelaarsestraat in Wouwse Plantage. © Chris van Klinken / het fotoburo

Ronkende motoren en bruisend bier bij jubileumweekend KPJ Wouw

WOUW - Met veel geweld zullen zondag 18 augustus tientallen tractoren weer gaan proberen een zo lang mogelijke afstand af te leggen op het veld aan de Westelaarsestraat 61 in Wouwse Plantage tijdens de trekkertrekwedstrijd van de KPJ uit Wouw.

In verband met het jubileum van de Wouwse jongerenvereniging begint het feestweekend al op vrijdag 16 augustus met een reünie.

De KPJ in Wouw bestaat dit jaar negentig jaar en de club telt momenteel zo'n honderd leden van 16 jaar of ouder. Voor de reunie, die vrijdag in de feesttent aan de Westelaarsestraat wordt gehouden, zijn de oud-leden uitgenodigd. Vanaf 20.00 uur halen zij herinneringen op. De avond is alleen bestemd voor mensen die vroeger lid waren van de KPJ Wouw.

Qmusic the Party

De openbare feestavond is zaterdag 17 augustus. Om 20.00 uur gaat de tap open in de feesttent. Naast een lokale dj wordt de avond muzikaal ingevuld door Qmusic the Party. Zo'n feest van Qmusic duurt maar liefst vier uur en staat bol van hits uit het Foute Uur van dit muziekstation. Muziek die zo fout is dat het weer goed is, omschrijft Qmusic. Bezoekers mogen in ‘foute kleding’ komen. Het thema van de avond is ‘KPJ Wouw back in time’ en de entree is 10 euro.

Opgevoerde trekker

Zondag is het hoogtepunt van het weekend namelijk de trekkertrekwedstrijd. Er hebben zich maar liefst tweehonderd deelnemers ingeschreven voor de competitie die om 11.30 uur op de twee wedstrijdbanen aan de Westelaarsestraat begint. Zie ook de pagina’s van de KPJ Wouw op Facebook. 

Bij trekkertrek moet een opgevoerde trekker een zware slede over een zo groot mogelijke afstand trekken. De chauffeur die het verst komt met deze combinatie is de winnaar van zijn klasse. Ook in Wouwse Plantage komen verschillende klassen aan de start, zoals de landbouw 2.5 tot en met 11.0 ton, de klassen agrisport, megasport en trekkers uit de hyprosport-klasse. De laatste trekkers gaan om 17.45 uur van start.