Volledig scherm
Nederlandse Tour de France ploeg met Kees Pellenaars, tijden de ronde van Wouw 1951 in Wouw. Foto Archief BN DeStem © BN DeStem

Ronde van Wouw terug na 28 jaar

WOUW -  De Ronde van Wouw keert na 28 jaar terug in de straten van Wouw. De Ronde maakt deel uit van  het Wouws Wieler Weekend op zaterdag 24 en zondag 25 augustus.

Stichting Wouw Promotie met RTC De Molenrijders, TMZ, Donkenhof en enkele enthousiaste wielerliefhebbers organiseren het hele programma in Wouw. Het gehele weekend staat in het teken van de fiets. Op het programma van het Wouws Wieler Weekend staan onder anderen een toertocht, een gezinstocht, een dikke bandenrace en een WATT-bike race.

Het Wouws Wieler Weekend is aangesloten bij het Wieler Platform en sluit zich daarmee definitief aan bij de agenda van de Roosendaalse Wielerzomer.  Het hele programma van de Wielerzomer in 2019 wordt op vrijdag 12 april gepresenteerd in het Wouws Wieler Café in de Donkenhof in Wouw. 

Tijdens het Wouws Wieler Café wordt uitvoerig het programma van de Ronde van Wouw gepresenteerd. De bekende wielercommentator José De Cauwer zal de hele avond het Wouws Wieler Café leiden. Op de avond zal onder andere worden gesproken door Alex van der Hulst, de schrijver van het wielerboek Draag nooit een gele trui. Tijdens een ludieke wielerquiz zullen ongetwijfeld enkele vragen over het roemruchte verleden van de Ronde van Wouw voorbijkomen.

In 1932 was de premiere van de Ronde van Wouw. De historische ronde kende enkele bekende winnaars in zijn indrukwekkende geschiedenis. De Nederlandse Tour de France ploeg reed met onder andere Kees Pellenaars vaak mee in Wouw. In 1991 werd de ronde voor het laatste keer verreden.

Er zijn slechts 150 kaarten beschikbaar voor deze wieleravond die een echte liefhebber niet wil missen. De kaarten kosten  7,50 euro inclusief twee consumpties.Voor tickets en meer info vanaf 18 maart:  www.100jaardonkenhof.nl