Rokend postpakketje in Oudenbosch blijkt geen explosief

VIDEOOUDENBOSCH - Het rokende pakketje dat een postbezorger op de Bosschendijk in Oudenbosch donderdagmiddag in zijn bus aantrof en op straat legde, is geen explosief. Dat meldt de politie na onderzoek.

Het pakketje lag enige tijd voor de deur van motorkledingwinkel MJK Leathers. Daar werd het onderzocht door de politie. De omgeving werd ruim afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) werd ingeschakeld. Deze hoefde uiteindelijk niet meer in actie te komen. 

De politie had namelijk al geconcludeerd dat het pakketje een fles bevatte, die onder andere wordt gebruikt in koelsystemen. “Deze heeft vermoedelijk rook ontwikkeld”, meldt Politie Roosendaal op Twitter.

Het pakketje werd onderzocht.
Volledig scherm
Het pakketje werd onderzocht. © MaRicMedia/Christian Traets

Hoewel het pakketje voor de motorkledingwinkel lag, was het niet aan hen geaddresseerd. Waar het pakketje wel bezorgd had moeten worden, is onduidelijk.

Meerdere pakketjes

In Amsterdam ontplofte donderdagochtend een bombrief bij een ING-kantoor. Ook in Leusden is donderdagochtend een bombrief aangetroffen bij een bedrijf dat papieren betaalopdrachten verwerkt. De politie kan nog niets zeggen over een eventueel verband.

Het bewuste pakketje.
Volledig scherm
Het bewuste pakketje. © MaRicMedia/Christian Traets
Rokend pakketje in Oudenbosch blijkt geen explosief te zijn.
Volledig scherm
Rokend pakketje in Oudenbosch blijkt geen explosief te zijn. © Peter Braakmann
  1. Ondanks mooie weer is het rustig in natuurgebieden:  ‘Op een regenachtige zaterdag is het nog drukker’
    PREMIUM

    Ondanks mooie weer is het rustig in natuurge­bie­den: ‘Op een regenachti­ge zaterdag is het nog drukker’

    WEST-BRABANT Een hardloopster dribbelt even op haar plaats om een voetganger op gepaste afstand te laten passeren. Verderop houdt een wandelaarster met hond haar pas in om niet te dicht bij een andere voetganger te komen. Hou afstand. Die oproep is ontelbare keren herhaald, maar niet voor niets. Het besef lijkt ingedaald dat we alleen samen de strijd tegen het coronavirus kunnen winnen.