Volledig scherm
Rini Wagtmans

Rini Wagtmans is zijn beste vriend kwijt: 'Triest hoe Nol de laatste jaren doorkwam'

SINT WILLEBRORD - Rini Wagtmans is zijn beste vriend Nol van Peer kwijt. "Al wel vijftig jaar belde ik Nol op zijn verjaardag, 27 september, om hem te feliciteren. We schelen maar drie maanden, ik ben zelf van tweede kerstdag. We hebben samen zovéél beleefd."

De bekende oud-wielrenner treurt bij de plotselinge en nog raadselachtige dood van Nol van Peer. 70 jaar, net als hij geboren en getogen Heikesman.

Samen
Ooit kroegeigenaar op hun dorp, sponsor van de Roosendaalse wielerronde Draai van de Kaai, aandeelhouder van NAC. Ze gingen er samen naartoe, zoals ze bij alles samen optrokken. Ook als de gasten die de feestkar trokken als er in Willebrord wat gevierd moest worden.

"En dat was nogal eens. Als je weet hoeveel lol wij samen hebben beleefd, is het des te triester hoe Nol de laatste jaren doorkwam."

Wegglijden
Wagtmans zag zijn vriend beetje bij beetje wegglijden, zegt hij. Na de dood van zijn dementerende vrouw Mientje was Nol niet meer de oude, ondanks een nieuwe vriendin en het zakelijk succes van zijn enige zoon André die het inpakbedrijf Nomi Co-Packing in Etten-Leur van zijn vader overnam.

"Hebben we ooit samen bedacht", verzucht Wagtmans. "Nol wilde niet langer kastelein zijn en toen heb ik tegen hem gezegd: je moet gaan inpakken. Dat heeft hij goed gedaan."

Soepboer
Van Peer, die in de jaren zestig in de wijde regio als De Soepboer met zijn bestelbusje verse soep aan huis verkocht, was de laatste tijd minder gezond, weet Wagtmans die hem geregeld bleef zien en zich zorgen maakte . "Hij viel nog wel eens. Misschien is dat nu thuis ook gebeurd en is Nol zo iets overkomen", gist hij net als het hele dorp naar de doodsoorzaak.

Sporen
De Willebrorder prijst het werk van de politie die twee dagen minutieus in en rond het huis van Van Peer speurde naar sporen. "Hopelijk leidt dat tot een duidelijk antwoord. Vooral voor de familie is dat belangrijk, maar ook voor zijn goede vrienden die niet kunnen geloven dat iemand zijn dood zou hebben gewild."

Het laatste nieuws op je mobiel of tablet bekijken? Nieuws via WhatsApp ontvangen of ons volgen op Facebook? Download de apps van BN DeStem of meld je aan voor andere digitale services.