Volledig scherm
PREMIUM
Het rijbewijs van Piet Ros (85) uit Roosendaal is drie maanden geleden verlopen. Zijn aanvraag voor een verlenging loopt al zeven maanden. © Pix4Profs/Peter van Trijen

Rijbewijs verlengen: de wachtlijst loopt op

ROOSENDAAL - Bent u 75 jaar of heeft u een medische beperking? Dan is een keuring nodig voor de verlenging van het rijbewijs. Door drukte bij het CBR loopt de wachtlijst op. Meer dan vier maanden wachten is eerder regel dan uitzondering. 

Quote

Ik kan de auto niet missen

Piet Ros

Het rijbewijs van Piet Ros (85) uit Roosendaal is drie maanden geleden verlopen. Zijn aanvraag voor een verlenging loopt al zeven maanden. ,,Het is een hopeloze toestand.” Ros maakt niet veel kilometers, maar gebruikt zijn auto wel voor cruciale ritjes, zoals naar zijn kinderen en de dokter. ,,Ik kan de auto niet missen.” Het lange wachten zorgt voor onrust bij de Roosendaler. Hij is bang dat zijn rijbewijs niet wordt verlengd.

  1. Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard
    PREMIUM

    Aan de Heistraat in Hoeven rijdt bijna iedereen veel te hard

    HOEVEN - In de Heistraat tussen de dorpskom van Hoeven en de A58 wordt veel te hard gereden. In opdracht van de gemeente Halderberge zijn vorig jaar verkeerstellingen uitgevoerd. Die toen aan dat 93 procent van de automobilisten de maximum snelheid van zestig kilometer per uur overschrijdt. Het gemeentebestuur noemt de uitkomsten verontrustend, hetgeen ook raadslid Gisela van Beek (Lokaal Halderberge) al suggereerde in vragen aan het college.