Volledig scherm
Vlnr. Adrie van Ginneken, Ad Meijer en Jac van Trijp. © Peter van Trijen / Pix4Profs

Restauratie beelden Sprundel niet eerder dan eind dit jaar

RUCPHEN - De initiatiefgroep die in het Sprundelse Fatimapark de vijftien beelden van de Geheimen van de Rozenkrans wil laten herstellen, is er nog niet uit welk bedrijf die restauratie gaat uitvoeren. De zoektocht naar een partij die de beelden in dezelfde stijl kan terugbrengen, is veel complexer dan de initiatiefnemers hadden verwacht.

"Het liefst willen wij die beelden in de originele staat terugbrengen, maar dat is nog niet zo eenvoudig hebben we de afgelopen weken wel gemerkt'', zegt Adrie van Ginneken. "Wij proberen nu ook contacten te leggen met kunstenaars om eens te kijken in hoeverre zij misschien iets voor ons kunnen betekenen. Want het is ons heel wat waard om het authentieke van die beelden te behouden voor Sprundel'', vervolgt hij.

Van Ginneken houdt er dan ook rekening mee dat er niet eerder dan tegen het einde van het net begonnen jaar een start kan worden gemaakt met de restauratie. "Het voorjaar was ons streven, maar dat gaat waarschijnlijk niet lukken'', zegt Van Ginneken die ook nog op een reactie van de provincie wacht.

"Die hebben we benaderd voor een bijdrage. Zodra we weten wat de provincie wil doen, gaan we ons buigen over verdere acties. We dachten met 20.000 euro een heel eind te komen, maar we houden er rekening mee dat er veel meer geld nodig is voor de restauratie. Misschien wel het dubbele.''