'Relaxen en genieten' bij twaalfde Blommenkinders in Roosendaal

VIDEOROOSENDAAL - Mensen sjouwen met bankjes en stoelen, of zwaaien met flinke vlaggen in het rond. Publiek staat vooraan bij het Armand podium te springen en te dansen bij U2-coverband RU2, of ligt rustig op een meegenomen dekentje. Ze staan in de rij om in bed te springen voor een John Lennon en Yoko Ono-foto, of kijken even rond in het Armandmuseumpje. De sfeer is ongedwongen, de muziek klinkt goed en het publiek is in groten getale gekomen voor de twaalfde keer Blommenkinders in het Vrouwenhofpark.

,,Even relaxen en genieten." Zo omschrijft Hans de Kok uit Roosendaal een dagje Blommenkinders. Hij zit buiten het Rocket Podium, een tent waar nieuwe muziek wordt gespeeld, gebaseerd op liedjes uit vroeger. ,,Het is nou pauze, ben benieuwd waar ze straks mee komen. Is het niks dan vertrek ik weer en zoek ik een ander podium, hè. Later speelt er ergens een Beatlesband, dat vind ik wel aardige muziek. Ik ben al meerdere keren op Blommenkinders geweest, het is  vlakbij."

  1. Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de waterschapsrondleidingen sprankelender

    Technasium-leerlingen Oudenbosch maken de water­schaps­rond­lei­din­gen sprankelen­der

    OUDENBOSCH - Bij waterschap Brabantse Delta vonden ze dat de rondleidingen aan gasten van hun rioolwaterzuivering Nieuwveer wel wat sprankelender kon. Meer interactie, iets speelser ook. ,,Dan kun je zelf gaan nadenken hoe het beter kan, of je besteedt het uit aan scholieren‘’, zegt Jolette Boomaars educatiecoördinator bij Brabantse Delta. ,,Die kunnen nog ‘out-of-the-box’ denken.‘’