'Relaxen en genieten' bij twaalfde Blommenkinders in Roosendaal

VIDEOROOSENDAAL - Mensen sjouwen met bankjes en stoelen, of zwaaien met flinke vlaggen in het rond. Publiek staat vooraan bij het Armand podium te springen en te dansen bij U2-coverband RU2, of ligt rustig op een meegenomen dekentje. Ze staan in de rij om in bed te springen voor een John Lennon en Yoko Ono-foto, of kijken even rond in het Armandmuseumpje. De sfeer is ongedwongen, de muziek klinkt goed en het publiek is in groten getale gekomen voor de twaalfde keer Blommenkinders in het Vrouwenhofpark.

,,Even relaxen en genieten." Zo omschrijft Hans de Kok uit Roosendaal een dagje Blommenkinders. Hij zit buiten het Rocket Podium, een tent waar nieuwe muziek wordt gespeeld, gebaseerd op liedjes uit vroeger. ,,Het is nou pauze, ben benieuwd waar ze straks mee komen. Is het niks dan vertrek ik weer en zoek ik een ander podium, hè. Later speelt er ergens een Beatlesband, dat vind ik wel aardige muziek. Ik ben al meerdere keren op Blommenkinders geweest, het is  vlakbij."

  1. Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaverbod’ nadat hij Roosendaalse nikabdraagster uit trein zet

    Conducteur aan schandpaal genageld door groep ‘Tegen Boerkaver­bod’ nadat hij Roosendaal­se nikabdraag­ster uit trein zet

    ROOSENDAAL - De 19-jarige nikabdraagster uit Roosendaal die maandag uit de trein dreigde te worden gezet heeft van de confrontatie een filmpje gemaakt en is op de Facebookpagina Tegen Boerkaverbod geplaatst. In het filmpje wordt de identiteit van de conducteur nadrukkelijk getoond. De NS vindt dit veel te ver gaan: ,,Onze mensen moeten met rust gelaten worden, ook op sociale media.”