'Relaxen en genieten' bij twaalfde Blommenkinders in Roosendaal

VIDEOROOSENDAAL - Mensen sjouwen met bankjes en stoelen, of zwaaien met flinke vlaggen in het rond. Publiek staat vooraan bij het Armand podium te springen en te dansen bij U2-coverband RU2, of ligt rustig op een meegenomen dekentje. Ze staan in de rij om in bed te springen voor een John Lennon en Yoko Ono-foto, of kijken even rond in het Armandmuseumpje. De sfeer is ongedwongen, de muziek klinkt goed en het publiek is in groten getale gekomen voor de twaalfde keer Blommenkinders in het Vrouwenhofpark.

,,Even relaxen en genieten." Zo omschrijft Hans de Kok uit Roosendaal een dagje Blommenkinders. Hij zit buiten het Rocket Podium, een tent waar nieuwe muziek wordt gespeeld, gebaseerd op liedjes uit vroeger. ,,Het is nou pauze, ben benieuwd waar ze straks mee komen. Is het niks dan vertrek ik weer en zoek ik een ander podium, hè. Later speelt er ergens een Beatlesband, dat vind ik wel aardige muziek. Ik ben al meerdere keren op Blommenkinders geweest, het is  vlakbij."

  1. Zeventig jaar geleden verwezenlijke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Brabant
    PREMIUM

    Zeventig jaar geleden verwezen­lij­ke Campie zijn droom: een vliegveld voor West-Bra­bant

    BOSSCHENHOOFD - Wat als Adrie van Campenhout (Campie) kort na de oorlog geen motorpech had gekregen bij Maple Farm? Het was daar dat zijn ketting eraf sloeg en de Gastelse autosloper annex stalhouder een geschikt weiland voor zijn ultieme droom zag: een vliegveld voor West-Brabant. Op 28 augsutus 1949 werd het weiland met een vliegfeest geopend. Dit seizoen viert Seppe het 70-jarig bestaan van het vliegveld.